"Λαγούς και πετραχήλια" τάζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι της FIFA

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της FIFA υπόσχονται μεγαλύτερες δωρεές και περισσότερα ταξίδια, μιλώντας στους ψηφοφόρους τους. Η στρατηγική αυτή θυμίζει "Sepp Blatter".

O Sheikh Salman al Khalifa του Bahrain, ο οποίος ηγείται της ποδοσφαιρικής ομοσπονδία της Ασίας, ανέφερε σε ψηφοφόρους από την Αμερική, πως θα δημιουργήσει ειδικές ομάδες και επιτροπές, αλλά και στρώματα διακυβέρνησης τα οποία συνήθως προδιαθέτουν για ταξίδια στη Ζυρίχη. Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού

ποδοσφαίρου, Gianni Infantino, ανέφερε πως εάν εκλεγεί, πρόκειται να προσφέρει δωρεές σε κάθε μέλος της FIFA αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα τέσσερα επόμενα χρόνια.

Όλες οι παραπάνω υποσχέσεις έχουν "άρωμα" Blatter. Η απλόχερη χρήση δωρεών τον κράτησε στο τιμόνι της FIFA για πάνω από 20 χρόνια.

Όλοι οι υποψήφιοι αναφέρουν πως είναι έτοιμοι να παλινορθώσουν τη δόξα της FIFA. Πριν από την ψηφοφορία για νέο πρόεδρο της FIFA, τα μέλη της επιτροπής της FIFA υπερψήφισαν τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ρίξουν άπλετο φως στις εσωτερικές επιχειρήσεις του οργανισμού. Η υπερψήφιση είναι κομμάτι μίας προσπάθειας για να αποτινάξουν το βάρος των σκανδάλων που την πλήττουν εδώ και χρόνια.

Οι μεταρρυθμίσεις συμπεριλαμβάνουν νέο πλαφόν δωδεκαετίας στις θητείες του προέδρου και των υψηλόβαθμων στελεχών, αλλά και διαφάνεια όσον αφορά τις πληρωμές τους. 179 εκ των 207 μελών υποστήριξαν την ψήφο. Τα στελέχη πρόκειται, επίσης, να ψηφίσουν για τον αντικαταστάτη του Joseph "Sepp" Blatter.

Το σκάνδαλο της διαφθοράς έχει επηρεάσει τα έσοδα της FIFA κατά πολύ, ιδιαίτερα όσον αφορά την πώληση των δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αναπληρωματικός γενικός γραμματέας Markus Kattner έχει αναφέρει πως η οργάνωση βρίσκεται 500 εκατομμύρια δολάρια υπό του στόχου των 5 δισ. για το επόμενο Παγκόσμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα