Δέκα χώρες με τις καλύτερες παγκόσμιες διασυνδέσεις

Πρόκειται για κάτι που το γνωρίζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα: Συμφέρει να έχεις δισυνδέσεις.

Αυτό είναι και κάτι το οποίο πολλές χώρες προσπαθούν να βελτιώσουν, και κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξουν και οι πολίτες των χωρών αυτών. Όλα αυτά, βέβαια, είναι σύμφωνα με την έκθεση των 144 σελιδων της McKinsey & Co.

Η παγκόσμια συμβουλευτική φίρμα, ανακάλυψε πως όσο περισσότερο μία οικονομία δισυνδέεται με τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο καλύτερα πάει η οικονομία της. Το να είναι κανείς διασυνδεδεμένος δεν σταματάει στις επενδύσεις

και τα οικονομικά. Αφορά και τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τον αριθμό μεταναστών που υπάρχουν σε μία χώρα,αλλά και την πληθώρα δεδομένων που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα.

Όταν, κανείς, τα συνδυάσει όλα, η McKinsey Global κατέταξε 139 χώρες βάσει του επιπέδου διασύνδεσης που έχουν με τον υπόλοιπο κόσμο. Στην υψηλότερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη, η οποία έχει μετατραπεί σε ασιατικό κέντρο, οι Κάτω Χώρες, και μόλις τρίτες, οι ΗΠΑ.

Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν οι Σεϋχέλλες και η Σιέρα Λεόνε. Η Ιαπωνία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρίσκεται αρκετά χαμηλά, στην 24η θέση, λόγω του πλαφόν που έχει θέσει στην μετανάστευση.

Η έκθεση της McKinsey πιστεύει πως η παγκόσμια οικονομία κέρδισε περίπου 7,8 τρισ. δολάρια το 2014 λόγω της μετακίνησης και πώλησης των αγαθών, υπηρεσιών, και δεδομένων.

"Οι χώρες οι οποίες είναι ανοικτές στην ιδέα αύξησης της παγκόσμιας ροής τους θα αυξήσουν το ΑΕΠ τους", σύμφωνα με την Susan Lund, στέλεχος του ινστιτούτου.

Η McKinsey επίσης αναφέρει πως η ιδέα της παγκοσμιοποίησης δεν έχει πεθάνει ακόμη. Ναι, η ανάπτυξη του παγκόσμιο εμπορίου έχει επιβραδυνθεί κατά πολύ, και οι παγκόσμιες ροές κεφαλαίων έχουν στερέψει, έχοντας φτάσει ρεκόρ 12 τρισ. το 2007 πριν την οικονομική κρίση.

Αλλά την ηγεσία την έχει λάβει η μεταφορά δεδομένων ανά τον κόσμο. Οι μισοί εκ των χρηστών του Facebook έχουν, πια, πάνω από 1 φίλο από το εξωτερικό, σε σχέση με 16% το 2012.

Δεν πρόκειται μόνο για την διαμοίραση αστείων βίντεο μέσω Facebook, αφού το Facebook υπολογίζει πως 50 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται εγγεγραμμένες στο κοινωνικό δίκτυο, όπου το 30% των υποστηρικτών τους είναι αλλοδαποί.

Keywords
Τυχαία Θέματα