Λαγκάρντ: Δεν μπορούμε να καταπατήσουμε τις αρχές μας για την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταπατήσει τις αρχές του, προκειμένου να κλείσει συμφωνία με τη χώρα, όπως υποστήριξε η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο Reuters.

Επανέλαβε

ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να μειωθεί χωρίς να υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η λύση του «κουρέματος». «Οι Ευρωπαίοι έχουν χορηγήσει εξαιρετικά μακροπρόθεσμα δάνεια με χαμηλά επιτόκια. Πρότειναν πρόσφατα ορισμένα νέα μέτρα για να μειωθεί περαιτέρω το βάρος του χρέους. Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και πιστεύουμε πως μπορεί να επιτευχθούν με ένα μηχανισμό που δεν θα απαιτεί πραγματικά "κουρέματα", δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις που προανέφερα εφαρμοστούν από την Ελλάδα», διευκρίνισε η κυρία Λαγκάρντ.

Προσέθεσε ακόμη ότι «μας έχει ζητηθεί να δώσουμε τη βοήθειά μας, αλλά αυτό μπορούμε να το πράξουμε υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Με απλά λόγια, δεν μπορούμε να κλείσουμε μια ειδική ευνοϊκή συμφωνία για μια συγκεκριμένη χώρα, επειδή είναι αυτή η χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα