Στη Grivalia οδεύει το χαρτοφυλάκιο 16 σούπερ μάρκετ

της Στεφανίας Σούκη

Μία ακόμη επενδυτική κίνηση έρχεται από την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ αυτή τη φορά στο χώρο των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εταιρεία φαίνεται ότι καταλήγει το χαρτοφυλάκιο των 16 ακινήτων της Ζήνων Ακίνητα, η οποία ανήκει στο επενδυτικό fund APN Funds

Management Ltd, αυστραλιανών συμφερόντων. Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει κυρίως καταστήματα αλλά και αποθηκευτικούς χώρους της Μαρινόπουλος είχε βγει τον περασμένο μήνα στην αγορά ως ενιαίο (όχι τμηματικά δηλαδή) μέσω της διενέργειας δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού από την εταιρεία ΕΥ, με το ρόλο του ειδικού διαχειριστή, μετά τη λήψη της σχετικής δικαστικής εντολής, αφού η εταιρεία ήταν υπό καθεστώς πτώχευσης.

Η υποβολή των προσφορών για τα 16 ακίνητα έληξε την περασμένη Παρασκευή, με την εισηγμένη ΑΕΕΑΠ να έχει υποβάλει την πιο άρτια προσφορά.

Σημειωτέον ότι με βάση την τελευταία, ετήσια παρουσίαση της APN προς τους μετόχους της, το εν λόγω χαρτοφυλάκιο αποτιμήθηκε στα τέλη του 2015 στα πέριξ των 16,5 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο, κατά τις πληροφορίες, προσεγγίζει και την προσφορά από μέρους της Grivalia. Στις αρχές της κρίσης, εν έτει 2009 το αντίστοιχο ποσό έφθανε τα 71 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο αποτυπώνει και τις απώλειες που έχει υποστεί ο αυστραλιανός όμιλος στη χώρα μας, καταρχάς λόγω της κατάρρευσης των τιμών στο εγχώριο real estate, αλλά και λόγω της αδυναμίας του ομίλου Μαρινόπουλου να καταβάλλει από τα 2014 τα μισθώματα σε συνέχεια της παλιότερης συμφωνίας πώλησης κι επαναμίσθωσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ως προς τα ακίνητα της Ζήνων, περιλαμβάνει καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους στο Αγρίνιο, το Αιγάλεω, την Αργυρούπολη, τη Γλυφάδα, στο κέντρο της Αθήνας στο Κολωνάκι επί της οδού Κανάρη 9, στη Λένορμαν, στο Περιστέρι, τη Βούλα, στη Θεσσαλονίκη (στη Βασ. Όλγας και στη παλιά εθνική Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής), στο Ρέθυμνο, τη Ρόδο, τα Τρίκαλα, στη Βέροια και τη Ξάνθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα