Κυβέρνηση: Ψάχνουν νέους φόρους εκτός της φορολογίας εισοδήματος και περικοπές στις συντάξεις

Toυ Κωστή Πλάντζου

Πολύ κοντά για τις αλλαγές της φορολογίας λένε πλέον στην κυβέρνηση πως βρίσκονται με τους δανειστές, στη βάση της ελληνικής πρότασης που κατέθεσε στους θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά για να κλείσουμε το κεφάλαιο αυτό (φορολογία)», έλεγε ανώτατος παράγοντας του ΥΠ. ΟΙΚ., ενώ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως υπήρχε μεγάλη πρόοδος για τις αλλαγές φορολογίας εισοδήματος.

Ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε τις αλλαγές ότι «μιλάμε για ένα προοδευτικό σύστημα φορολόγησης,

το οποίο θα παίρνει περισσότερους φόρους από τους πλούσιους και το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να το υποστηρίξει η Αριστερά». Ο ίδιος εκτίμησε πως είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία και μένει η συζήτηση για κάποιες μόνο λεπτομέρειες.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, το αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων θα παραμείνει πάνω από τα 9.000 ευρώ ενώ σημείωσε ότι την Παρασκευή θα συζητηθούν και άλλα φορολογικά μέτρα, πέρα από την φορολογία εισοδήματος που θα απαιτηθούν για να επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων.

Κυβερνητικές πηγές πάντως έλεγαν ότι μεγάλη απόσταση παραμένει για τα «κόκκινα δάνεια», τονίζοντας πως «ίσως πάρουν λίγο παραπάνω χρόνο» για να κλείσει η συμφωνία, αφήνοντας ανοιχτό ενδεχομένως να μην έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι το Σάββατο.

Aλλες πηγές της κυβέρνησης έλεγαν πως έχει υπάρξει αρκετή πρόοδος και για το συνταξιοδοτικό, με στόχο να μπορέσει να κλείσει η συμφωνία γι αυτό το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα