Κτηματολόγιο: Κανένα σχέδιο για τη λειτουργία των οριστικών κτηματολογικών γραφείων

Τον φόβο ότι η Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση θα αποδυναμωθεί εάν δεν διασφαλιστεί η ενιαία δομή της, στο πλαίσιο λειτουργίας των οριστικών κτηματολογικών γραφείων, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων. Μετά από συνάντηση που είχαν με την διοίκηση της εταιρείας, υποστηρίζουν ότι η ανησυχία εντείνεται, από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο ή πρόταση της ΕΚΧΑ για την τελική δομή. "Δεν υπάρχει δέσμευση ότι η Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. θα συνεχίσει να αποτελεί ενιαίο φορέα, ο οποίος θα περιλαμβάνει εκτός της κτηματογράφησης και τη λειτουργία του κτηματολογίου

για τα επόμενα έτη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διασφάλιση για το μέλλον του συνόλου του προσωπικού" αναφέρουν.


Το σωματείο θέτει μία σειρά από θέματα για την ΕΚΧΑ σύμφωνα με τα οποία:

Η εταιρεία πρέπει αδιαπραγμάτευτα να είναι δημόσια επιχείρηση και να εποπτεύεται από το ελληνικό κράτος.


Πρέπει να διασφαλιστούν πλήρως και ανεξαιρέτως όλες οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Το προσωπικό είναι επιστημονικά καταρτισμένο και αρκούντος έμπειρο για να φέρει εις πέρας ένα τόσο απαιτητικό και σύνθετο εγχείρημα.


Η Οριστική Δομή πρέπει να είναι ενιαία και να εξασφαλίζει τόσο τη πορεία των κτηματογραφήσεων, όσο και την λειτουργία -εποπτεία των Οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων.
Καμία οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, έστω και προσωρινή, δεν μπορεί να ευδοκιμήσει εάν δεν αποτελεί την βάση, για το σχέδιο της Οριστικής Δομής το οποίο θα περιγράφει επ' ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, το απαραίτητο προσωπικό, τη γεωγραφική και διοικητική περιγραφή των υποδομών κ.λ.π.


Είναι ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τη χρονική περίοδο, ώστε να αγωνιστούμε για μια νέα νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει την εταιρεία και τους εργαζόμενους.
Το Κτηματολόγιο μπορεί και επιβάλλεται να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα