To Euro 2016 σε αριθμούς - Πόσο κοστίζουν τα αστέρια των φιναλίστ;

Τα βλέμματα εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο συγκέντρωσε το Euro 2016 το οποίο φθάνει στο τέλος του την ερχόμενη Κυριακή με τη διοργανώτρια Γαλλία και την Πορτογαλία να παλεύουν για τον πολυπόθητο τίτλο.

Ωστόσο, πίσω από αυτό το υπερθέαμα κρύβονται ορισμένοι εντυπωσιακοί αριθμοί.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωση συμμετείχαν 24 ομάδες ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και το 2020.

Από όλους τους παίκτες που συμμετείχαν ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο Πορτογάλος παίκτης

Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος «αποτιμάται» στα 123 εκατ. δολάρια και ακολουθούν ο Ουαλός παίκτης Gareth Bale με 90 εκατ. δολάρια και ο Γερμανός επιθετικός Thomas Muller με 84 εκατ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 50 αγώνες και εκτιμάται ότι 2,5 εκατ. fans παρακολούθησαν τους αγώνες σε 10 διαφορετικά στάδια ενώ 7 εκατ. επισκέπτες πανηγύρισαν στις fan zones. Επίσης, 150 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν κάθε αγώνα ζωντανά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες ενώ 300 εκατ. τηλεθεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν τον τελικό την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UEFΑ τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανήλθαν στα 1,1 δισ. δολάρια ενώ στα 224 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα έσοδα από τις χορηγίες. Από την πώληση των εισιτηρίων τα έσοδα ανήλθαν στα 557 εκατ. δολάρια. Συνολικά τα έσοδα της UEFA από το φετινό Euro ανήλθαν στα 2,1 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά στους νικητές, ο καθένας θα λάβει το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων ενώ το χρηματικό έπαθλο στο σύνολό του αγγίζει τα 335 εκατ. δολάρια.

Σχετικά με την Εθνική ομάδα Πορτογαλίας και την Εθνική ομάδα Γαλλίας, τις δύο αντίπαλες ομάδες του τελικού, η αξία τους αγγίζει τα 317 εκατ. δολάρια και τα 448 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα