Κρήτη: Ακόμα κανένα ίχνος του επιχειρηματία

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του κρητικού επιχειρηματία καθώς έχει ήδη συμπληρωθεί το πρώτο εικοσιτετράωρο από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του. Ο επιχειρηματίας έπεσε θύμα απαγωγής που όπως όλα δείχνουν οι δράστες είχαν σχεδιάσει μεθοδικά και σε κάθε λεπτομέρεια.

Οι δράστες φαίνεται ότι σχεδίαζαν μήνες την απαγωγή του επιχειρηματία: Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν και στη συνέχεια πυρπόλησαν είχαν κλαπεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και όπως εκτιμάται το είχαν κάνει επί τούτου.

Από την αστυνομία, όπως συμβαίνει κατά πάγια τακτική σε υποθέσεις απαγωγών, δεν υπάρχει καμία

επίσημη ενημέρωση. Αλλλωστε ο ρόλος της αυτές τις ώρες είναι περισσότερο του παρατηρητή, παρά έχει ενεργό συμμετοχή: Τον πρώτο λόγο σε υποθέσεις απαγωγών, όσο το θύμα βρίσκεται στα χέρια των δραστών, τον έχει η οικογένεια. Η αστυνομία καταγράφει στοιχεία, «ξεσκονίζει» παλιές υποθέσεις αναζητώντας ομοιότητες στον τρόπο δράσης, δημιουργώντας προφίλ πιθανών υπόπτων, ανατρέχοντας πρώτα απ' όλα σε πρόσωπα που έχουν το «know-how»: Πρόσωπα, δηλαδή, που στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε αντίστοιχες υποθέσεις. Η αστυνομία αρχίζει να έχει ενεργό ρόλο από τη στιγμή που το θύμα θα επιστρέψει στην οικογένειά του. Ωστόσο, ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ, βρίσκονται ήδη στην Κρήτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών πάντως, οι απαγωγείς του επιφανούς επιχειρηματία της Κρήτης δεν είναι πρωτάρηδες και λειτούργησαν με «επαγγελματισμό», έχοντας προηγουμένως «σκανάρει» τόσο την οικονομική επιφάνεια του θύματός τους, όσο και τις συνήθειες της καθημερινότητάς του και τις διαδρομές του. Επέλεξαν προσεκτικά το σημείο που έστησαν την ενέδρα και προκάλεσαν το εικονικό τροχαίο: Χτύπησαν με το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν τη Mercedes του επιχειρηματία και τον «έκλεισαν» με το δεύτερο σε δρόμο χωρίς ιδιαίτερη κίνηση - οδηγεί σε οικισμό, έξω από την πόλη του Ηρακλείου. Όταν εκείνος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να δει τί είχε συμβεί, οι απαγωγείς τον άρπαξαν και τον επιβίβασαν σε ένα από τα αυτοκίνητά τους. Και τα δύο τα εγκατέλειψαν και τα πυρπόλησαν σε μικρή απόσταση από το σημείο της αρπαγής. Μέσα στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρέθηκε κλειστό το κινητό του τηλέφωνο.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα