Φιγιόν: Η Ρωσία είναι μία επικίνδυνη χώρα

Αλλαγή πλεύσης για τον υποψήφιο του γαλλικού συντηρητικού κόμματος, Φρανσούα Φιγιόν, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «επικίνδυνη» τη Ρωσία, διαφοροποιώντας την τακτική του, μετά και τη συνάντηση που είχε η Μαρίν Λεπέν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία είναι μία χώρα «το πολιτικό καθεστώς της οποίας δεν ταυτίζεται με τη δυτική δημοκρατία», υποστήριξε ο κ. Φιγιόν σε συνέντευξη Τύπου

στο Παρίσι και προσέθεσε «είναι μία επικίνδυνη χώρα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη στρατηγική που ακολουθούμε μαζί της».

Πρόκειται για μία ολοφάνερη στροφή σε σύγκριση με τις δηλώσεις του κ. Φιγιόν τον Ιανουάριο, λίγο πριν συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγ. Μέρκελ, όταν είχε υποστηρίξει ότι είναι «αφελές να πιστεύουμε ότι η Ρωσία μπορεί να γονατίσει» εξαιτίας των κυρώσεων που της έχει επιβάλει η Δύση. Παράλληλα ο κ. Φιγιόν είχε, τότε, χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως «ένα μεγάλο έθνος», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία δημοκρατία που δεν απειλεί την Ευρώπη.

Όμως από τότε μέχρι σήμερα η κατάσταση για τον κ. Φιγιόν έχει αλλάξει, καθώς από επικρατέστερος για τη νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, σήμερα έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση, ενώ ο κ. Πούτιν δέχθηκε την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν στο Κρεμλίνο, αν και απέρριψε τις κατηγορίες ότι παρεμβαίνει στις γαλλικές εκλογές.

Πάντως ο κ. Φιγιόν υποστήριξε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τον κ. Πούτιν, ενώ χαρακτήρισε ως «φαντασιοπληξίες» τις εκτιμήσεις ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στην προεκλογική διαδικασία της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα