Κρίστοφερ Μπέιλι: Έφυγε από CEO της Burberry, κι είναι ευτυχισμένος

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο τόσο ως δημιουργικός διευθυντής όσο και ως διευθύνων σύμβουλος της Burberry Group Plc, ο Κρίστοφερ Μπέιλι είχε κουραστεί από τη δημιουργική του δράση στις διπλές του αρμοδιότητες. Έτσι, το φθινόπωρο του 2015, ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο να του επιτρέψει να προσλάβει κάποιον για να βοηθήσει

στην εκτέλεση της επιχείρησης. Σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν χρειαζόταν απλώς και μόνο, ένα χέρι βοήθειας. Ήθελε κάποιος να αναλάβει ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Μέπιλι συναντήθηκε με τον Μάρκο Γκομπέτι, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celine, μια εταιρεία που ανήκε στον όμιλο πολυτελών ειδών LVMH, του οποίου οι πωλήσεις αυξήθηκαν με επίκεντρο τις τσάντες που οι καταναλωτές λάτρεψαν. Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο Λονδίνο απλώς και μόνο για να πάρουν μαζί ένα πρωινό, και κατέληξαν να μιλάνε για ώρες για το μέλλον της Burberry. Ο Γκομπέτι - ένας χαρούμενος Ιταλός 57 ετών - σύντομα συμφώνησε να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Burberry, αφήνοντας τον Μπέιλι, 46 ετών, να επικεντρωθεί στο σχεδιασμό. "Θα εργαστούμε χέρι-χέρι", δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπέιλι στην τηλεόραση του Bloomberg, όταν η ανάληψη της θέσης από τον Γκομπέτι ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι. "Δεν ήταν μεγάλη απόφαση για μένα αν θα είχα τον τίτλο του CEO ή όχι"

Ο Γκομπέτι, ο οποίος πέρασε τους τελευταίους έξι μήνες ως προσωρινός εκτελεστικός πρόεδρος της Burberry για την Ασία, αναλαμβάνει τη θέση του CEO σήμερα, 5 Ιουλίου 2017, δουλεύοντας μαζί με τον Μπέιλι. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια από τις πιο σπουδαίες συνεργασίες της μόδας - σκεφτείτε τον Τομ Φορντ και τον Ντομένικο ντε Σόλε στη Gucci στη δεκαετία του 1990 - ή μια σύγκρουση για το ποιος αποφασίζει τελικά, θυμίζοντας τον Ραλφ Λοράν, όταν ο ιδρυτής προσέλαβε τον Στέφαν Λάρσον ως CEO, μόνο και μόνο για να τον δει να παραιτείται τον προηγούμενο χειμώνα, έχοντας λιγότερο από δύο χρόνια στη δουλειά γεμάτα τριβές για τη στρατηγική της επιχείρησης.

«Πάντα πίστευα ότι ο Κρίστοφερ είναι κάτι περισσότερο από σχεδιαστής, αλλά κανένας δεν μπορεί να τα κάνει όλα», λέει η Ρόουζ Μαρί Μπράβο, η οποία προσέλαβε τον Μπέιλι όταν ήταν από το 1997 έως το 2006 Διευθύνουσα Σύμβουλος της Burberry. «Χρειάζεσαι μια ομάδα να χωρίσει αρμοδιότητες και να κατακτήσει στόχους. Χρειάζεστε συζητήσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα