Γράμμα από έναν σύντροφο

Έλαβα στο e-mail μου μία επιστολή προς τον υφυπουργό Υγείας, με την θερμή παράκληση να τη δημοσιεύσω ως έχει. Η ευγένεια του επιστολέα, με οδήγησε άνευ δευτέρας σκέψεως στο να ικανοποιήσω το αίτημά του και να παραθέσω την επιστολή αποφεύγοντας κάθε σχολιασμό.

«Σύντροφε υφυπουργέ.

Σε παρακολουθώ ανελλιπώς. Κάθε δήλωσή, κάθε ανάρτησή σου, συνιστά για μένα πηγή έμπνευσης. Εν τούτοις, σύντροφε, επέτρεψέ μου κάποιες επισημάνσεις αναφορικά με την πρόσφατη ανάρτησή σου στο twitter.

Πολλοί αναγνώρισαν στοιχεία του πηγαίου λαϊκού σου χιούμορ. Εγώ όμως σύντροφε, ένοιωσα βαθιά ανησυχία. Πρώτα απ' όλα, στην πλημμυρισμένη από τους αδρούς κανόνες του σοσιαλιστικού ρεαλισμού αφίσα, τι δουλειά έχει ο Καμμένος; Δέχθηκα – με μεγάλο σκεπτικισμό αλήθεια – την κυβερνητική συνεργασία, θεωρώντας τον Καμμένο ως τον αστό που θα μας πουλήσει το σχοινί που θα τον κρεμάσουμε κατά τη σοφή μεταφορική ρήση του μεγάλου μας τιμονιέρη. Όμως να εμφανίζεται στην αφίσα πιο θηριώδης από το σύντροφο Παππά, και μάλιστα στο ρόλο του επιστήμονα που διδάσκει τον εκπρόσωπο της εργατικής τάξης, αυτό παραπάει. Ο γιός μου με ρώτησε αν ο Καμμένος θα αναλάβει τον κόκκινο στρατό όταν γίνουμε Σοβιετία, και κόντεψε σύντροφε να μου πέσει το σαμοβάρι από τα χέρια.

Έπειτα τι σημαίνει θα γίνουμε Σοβιετία; Όταν έχεις μια Σοβιετία, και την αλλάξεις, πως μπορεί να ξαναβρεθείς σε Σοβιετία; Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι σύντροφε τη διαλεκτική μου σκέψη. Την εξουσία την πήραμε – αναγκαστήκαμε να την πάρουμε – γιατί οι αστοί τα έκαναν θάλασσα. Τους είχαμε βάλει θεματοφύλακες της Σοβιετίας μας, έτσι ώστε να μπορούμε να τους κατηγορούμε όταν παρέκκλιναν ελαχίστως για νεοφιλεύθερους, Ρίξανε το καράβι στην ξέρα, όλα ήταν έτοιμα να ανατραπούν και βγήκαμε μπροστά για να τα διασώσουμε.

Κάνω λάθος; Αν δεν ζούσαμε σε Σοβιετία, θα μπορούσες σύντροφε, όταν έχεις ντουζένια, να πηγαίνεις σε κάποιο νοσοκομείο και να τραβάς μια εγχείρηση αιμορροΐδων σε ανυποψίαστο ασθενή; Οι φιλελέδες είναι αυτοί που θέλουν οι άρρωστοι να επιλέγουν το γιατρό της αρεσκείας τους. Μάρξ φυλάξοι!!! Θα διαχειριζόντουσαν οι πεφωτισμένοι ινστρούχτορες τα λεφτά των ασφαλισμένων, επιβραβεύοντας κατά κύριο λόγο τα ισχυρά συνδικάτα και όχι τους μισθοφόρους της πλουτοκρατίας; Θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε τη μισθοδοσία των μελών του κομματικού απαράτ στον κρατικό προϋπολογισμό; Θα σφάζαμε φορολογικά τους μικροαστούς μικροϊδιοκτήτες για να έχουμε απόθεμα για νέες προσλήψεις λαϊκών αγωνιστών στο δημόσιο; Θα επιβάλαμε € 250 εκ. τέλη για να λειτουργεί απρόσκοπτα η ΕΡΤ με τα 4 κανάλια και δεν ξέρω πόσους ραδιοσταθμούς και να εξασφαλίζεται και στο πιο μακρινό χωριό η λαϊκή επιμόρφωση;

Τι ακριβώς από αυτά – και πλείστα άλλα – ονειρεύεσαι να αλλάξουν σύντροφε; Γιατί μπορεί το τρίτο μνημόνιο να το είδα σαν μια νέα συνθήκη Μπρεστ Λίτοβσκ που εξασφαλίζει το εξωτερικό μέτωπο προκειμένου να επικεντρωθούμε στα εσωτερικά ζητήματα όμως, πόσες τέτοιες στρατηγικές υποχωρήσεις θα κάνουμε; Πόσες άλλες ιδιωτικοποιήσεις; Και μη μου πεις ότι έχεις στραμμένο το βλέμμα στην Κίνα γιατί εκεί δεν κυβερνάει πια η στρατιά που κατεβαίνει από το κίτρινο ποτάμι. Μπροστά στους Κινέζους, οι φιλελέδες μοιάζουν με εγγόνια του Ζηνόβιεφ. Θα δουλεύουμε και Κυριακές σύντροφε; Θα απελευθερωθούν τα επαγγέλματα; Μήπως και οι απολύσεις; Θα επιβάλλεις POS και στους σαλεπιτζήδες; Και το Ελληνικό; Αντί για λαϊκό πάρκο αφιερωμένο στην επανάσταση, θα το διαχειρίζονται οι μεγαλοκαρχαρίες;

Σύντροφε η Σοβιετία μας κινδυνεύει να χαθεί για πάντα. Και δεν θα φταίνε οι αστοί. Θα φταίμε εμείς. Εμείς που με στήθος και με γόνα τη χτίσαμε. Και που η ιστορική αναγκαιότητα μας επέβαλε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Και όλα αυτά τα πάρε δώσε με τους εκπροσώπους του όπιου των λαών, σε ένα συμπέρασμα με οδηγεί. Δεν επέλεξες τυχαία την Κολομβία στην ανάρτηση.

Προς Θεού σύντροφε, μην με περάσεις για μονσεβίκο ή λικβαντιριστή. Ένας από άποψη αργόμισθος του δημοσίου είμαι, με χιλιάδες ένσημα επαναστατικής γυμναστικής, ένας σταχανοβίτης των ατέρμονων κομματικών διεργασιών. Που βλέπει τον κόσμο του να κινδυνεύει. Και την πρόωρη σύνταξή του επίσης.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς»

Keywords
Τυχαία Θέματα