Κωνσταντίνος Κόλλιας: Η νίκη της μετριοπάθειας

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς ως τον εκπρόσωπο της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς. Έναν άνθρωπο σε πλήρη αναντιστοιχία με τους σημερινούς, σκληρούς και... αγανακτισμένους καιρούς. Πόσοι και πόσοι στον ευρύτερο συνδικαλισμό εξάλλου δεν έκαναν καριέρα κάπως έτσι; Φωνάζοντας και μετατοπιζόμενοι σε ακραίες θέσεις. Ακόμα όμως και στην περίφημη σύγκρουση του με τον τέως υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο για δεύτερη φορά (καθώς κατήγαγε περηφανή νίκη στις εκλογές της Κυριακής) πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, πολιτεύτηκε με ψυχραιμία. Με τη δύναμη των επιχειρημάτων κι όχι των κραυγών. Και για το λόγο αυτό οι συνάδελφοι του τον ξαναπροτίμησαν.

Η πρώτη θέση που κατέλαβε η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων, που πρόσκειται στη ΝΔ κατά τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας μπροστά από την ΠΑΣΚΟ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) με περίπου 15% διαφορά, ήλθε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της ΝΔ στους παραγωγικούς φορείς μετά και την ξεκάθαρη νίκη στο ΤΕΕ αλλά και στους καθηγητές και παράλληλα τη μεγάλη καθίζηση που παθαίνει μια κυβέρνηση που έταξε πολλά μα κάνει λίγα.

39 ετών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόλλιας και με πολύ καλές σπουδές στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο, αποδεικνύει πως υπάρχει ένας άλλος δρόμος. Και πως με επιχειρήματα, ήπιο μα ουσιαστικό λόγο και ρητορεία της αλήθειας, μπορεί κανένας να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αν και δεν βγαίνει να το φωνάζει, αποτελεί ίσως το προφίλ συνδικαλιστή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει.

Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο υπουργείο Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Εργάζεται ως Χρηματοοικονομικός σύμβουλος και σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην KLC Law Firm και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής καθώς κι επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πλέον, ο κ. Κόλλιας με την επανεκλογή του αλλά και τη συνολική θητεία του στα κοινά, θέτει τις βάσεις για κάτι ακόμα περισσότερο. Και σε αυτό βοηθά – δυστυχώς για τη χώρα – και η ανορθολογική άσκηση οικονομικής και φορολογικής πολιτικής από την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα