Κομισιόν: Ρίχνει τους τόνους μετά το μπλόκο στη συμφωνία με την Άγκυρα για τη βίζα

Του Ιωάννη Αντύπα

Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γύρω από την συνεχώς αυξανόμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων που αφορούν την απελευθέρωση των θεωρήσεων βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Μια ημέρα μετά «το φρένο» του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στην διαδικασία απελευθέρωσης των βίζα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα έριξε τους τόνους, λέγοντας πως η «Επιτροπή δεν θα συνεισφέρει σε οποιαδήποτε συγκρουσιακή ρητορική».

«Δεν θα εμπλακούμε

στην συγκρουσιακή (λογική) αυτών που θέλουν να δημιουργήσουν θόρυβο και από τις δύο πλευρές», συμπλήρωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στον απόηχο και τα σχόλια που δημιούργησε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Μάρτιν Σουλτς με τον Τούρκο υπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα Βόλκαν Μποζκιρ.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτήρισε ως «συμβόλαιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης» την συμφωνία με την Τουρκία και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας από όλες τις πλευρές, χωρίς όμως να παραλείψει να επαναλάβει πως η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργάζεται με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πως έχει «θεσμική υποχρέωση να εργαστεί για την ομόφωνη επικύρωση της συμφωνίας από όλα τα κράτη-μέλη και το Κοινοβούλιο».

«Διαπραγματευόμαστε μια συμφωνία με την Τουρκική κυβέρνηση και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτό το πλαίσιο» είπε στη συνέχεια ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα