Βρυξέλλες: «Έως την Παρασκευή πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση»

Του Ιωάννη Αντύπα

Καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της τεχνικής διαπραγμάτευσης ορίζεται η Πέμπτη και Παρασκευή 2 και 3 Ιουνίου, καθώς το Euroworking Group, το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, θα επιχειρήσει να κλείσει την αξιολόγηση, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Η θετική κατάληξη του Euroworking Group θα δώσει το «πράσινο φως» στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) για την

εκταμίευση της πρώτης δόσης. Όπως τόνισε η ίδια πηγή, η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών μεταξύ των δύο πλευρών πρόκειται για μια συνήθη διαδικασία στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης.

Νωρίτερα στο τακτικό Briefing η αναπλ. εκπρ. Τύπου της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα κληθείσα απ' το Newmoney.gr να σχολιάσει την επιστολή Τσακαλώτου με τις «κόκκινες» γραμμές δήλωσε πως «οι θεσμοί είναι σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές σε όλες τις βαθμίδες – αυτό συμπεριλαμβάνει και την ανταλλαγή σημειώσεων και επιστολών. Πρόκειται για συνήθη διαδικασία».

Αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει ποια μπορεί να ήταν η απάντηση της Κομισιόν στην επιστολή και εάν υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στην τεχνική διαδικασία, που είναι σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα