Κομισιόν: Είμαστε ήρεμοι και νηφάλιοι, δεν είναι η ώρα για δηλώσεις

Του Ιωάννη Αντύπα

«Είμαστε ήρεμοι και νηφάλιοι όπως επιβάλει η κατάσταση» δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειές των θυμάτων και ενημέρωσε πως ο Πρόεδρος Γιούνκερ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Βελγικές Αρχές και πως στο κτήριο της Επιτροπής παραμένουν η Αντιπρόεδρος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο

Ζαν Κλόντ Γιούνκερ από το πρωί μίλησε με τον Πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, τον υπουργό εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζανμπόν, τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, τον Μάρτιν Σούλτς και την καγκελάριο Μέρκελ. Τέλος ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει ενωμένη απέναντι στον τρόμο.

Αναλυτικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως:

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τα θύματα των επιθέσεων και τις οικογένειες και τους φίλους τους και βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις Βελγικές Αρχές και σε αυτό το σημείο το κύριο μέλημα μας είναι η ασφάλεια όλων στις Βρυξέλλες όπως και του προσωπικού μας και των εγκαταστάσεων μας. Δεν είναι η ώρα για δηλώσεις, παραμένουμε ήρεμοι και νηφάλιοι όπως επιβάλει η κατάσταση. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ μαζί με την Αντιπρόεδρο Γκεοργκίεβα βρίσκονται από νωρίς στο κτήριο της Επιτροπής και συντονίζουν από κοινού με το προσωπικό ασφάλειας. Στο κτήριο βρίσκεται και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ μίλησε σήμερα με τον Πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, τον υπουργό εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζανμπόν, τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, τον Μάρτιν Σούλτς και την καγκελάριο Μέρκελ. Το προσωπικό της Επιτροπής είναι ενήμερο και ενημερώνεται διαρκώς μέσω μηνυμάτων για την κατάσταση από την Επίτροπο Γκεοργκίεβα. Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση να ανεβάσει το επίπεδο ασφαλείας από κίτρινο στο πορτοκαλί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί πρέπει να παραμείνουν αποφασισμένοι στην πρωτεύουσα της ΕΕ και να είμαστε ενωμένοι ενάντια στον τρόμο σε πλήρη αλληλεγγύη με τους κατοίκους των Βρυξελλών.»

Keywords
Τυχαία Θέματα