Κοινωνικός Τουρισμός: Πώς επωφελούνται όσοι επιλέξουν διακοπές στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου

Να ωφελήσει τους κατοίκους των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται αυξημένες προσφυγικές ροές, επιχειρεί το υπ. Εργασίας μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο αποφάσισε να αυξήσει την επιδότηση τουριστικών μονάδων για τους εργαζόμενους ή ανέργους και τις οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω.

Όσοι λοιπόν

κατευθυνθούν προς τα νησιά αυτά θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι πέντε, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

«Η υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιών που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, κρίνεται αναγκαία», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2016. Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα