Λ. Φραγκιαδάκης: Σε τέσσερις πυλώνες το σχέδιο εθελουσίας εξόδου στην Εθνική

Σε τέσσερις πυλώνες θα στηριχθεί το στρατηγικό σχέδιο της Εθνικής για την εθελούσια έξοδο, η οποία βρίσκεται σε φάση μελέτης, προς το παρόν, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, στο προσωπικό της.

Όπως είπε ο κ. Φραγκιαδάκης, το σχέδιο εθελουσίας θα πραγματοποιηθεί με προσεκτικό τρόπο, προκειμένου να εξυπηρετεί όλους όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν σ' αυτό, ενώ διευκρίνισε ότι η εθελούσια, που υλοποιεί τις δεσμεύσεις της Εθνικής απέναντι

στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα γίνει με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της διαταραχής των τραπεζικών λειτουργιών.

Αυτοί είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας, η ποιότητα του χαρτοφυλακίου, η αύξηση των εσόδων και η ψηφιακή αναβάθμιση.

« Θέλουμε να αυξήσουμε την αποδοτικότητα του λειτουργικού μας μοντέλου, να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες μας και να χαμηλώσουμε το κόστος μας. Στόχος είναι να απλοποιήσουμε και να αποσυμφορήσουμε το οργανόγραμμά μας, σε όλα τα επίπεδα. Την προηγούμενη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συνεδρίασε για το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων των Γενικών Διευθυντών και των Βοηθών Γενικών Διευθυντών. Εκτιμούμε και τους ευχαριστούμε όλους, και ιδιαίτερα αυτούς που δεν θα συνεχίσουν στους ρόλους τους, καθώς συνέβαλαν στην επιτυχία της τράπεζάς μας και εργάσθηκαν σκληρά και απρόσκοπτα τόσα χρόνια για αυτήν» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η βελτίωση της αποδοτικότητας του οργανογράμματος άρχισε από τη διοίκηση, και θα διαχυθεί σιγά σιγά σε όλα τα στρώματα.

«Θέλουμε επίσης να μειώσουμε την πολυπλοκότητα των διαδικασιών μας και να κεντροποιήσουμε περαιτέρω τις εργασίες μας, για να βελτιώσουμε την ευελιξία του λειτουργικού μας μοντέλου και να εξοικονομήσουμε λειτουργικά έξοδα» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την ποιότητα του χαρτοφυλακίου, τόνισε η η διοίκηση της Εθνική έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των λειτουργιών χειρισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αναζήτηση πιο ριζικών, μακροχρόνιων και αποτελεσματικών λύσεων.

Αναφορικά με την αύξηση των εσόδων της τράπεζας δήλωσε ότι στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης προμηθειών, η επέκταση των σχέσεων με τους πελάτες και η προώθηση της χρήσης των τραπεζικών προϊόντων.

Τέλος όσον αφορά στην ψηφιακή αναβάθμιση της τράπεζας σημείωσε ότι η Εθνική θέλει να αναπτύξει στοχευμένες πρωτοβουλίες καλύτερης χρήσης και ανάλυσης των πληροφοριών και ψηφιοποίησης των βασικών διαδικασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα