Κλείνει ένα ένα τα εκλογικά κέντρα στην Καταλονία η Μαδρίτη

Κλιμακώνονται οι εντάσεις στην Καταλονία, καθώς οι Αρχές της Μαδρίτης «δίνουν μάχη» για να σταματήσουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Δυνάμεις της αστυνομίας κλείνει ένα ένα τα παράνομα εκλογικά κέντρα, πολλά από τα οποία έχουν καταληφθεί από κόσμο υπερ του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα

με την κυβέρνηση, η αστυνομία έχει κλείσει 1.300 σχολεία από σύνολο 2.315, ενώ περίπου 163 έχουν καταληφθεί από Καταλανούς που διαμαρτύρονται κατά της παρέμβασης.

Η σχετική διαταγή προβλέπει την εκκένωση των σχολείων μέχρι τις 06:00 αύριο το πρωί, πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ψηφοφορίας στις 09:00 τοπική ώρα.

Αν δεν συμβεί αυτό, όπως αποκάλυψε σήμερα κυβερνητική πηγή, η αστυνομία έχει λάβει εντολή να απομακρύνει τους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί σε σχολεία που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν. Εξαρτάται από την αστυνομία για το πως θα τους απομακρύνει, δήλωσε η ίδια κυβερνητική πηγή, προκαλώντας ανησυχίες για συγκρούσεις την Κυριακή.

Όσοι εθέλοντες βρεθούν να βοηθούν στο δημοψήφισμα και τα εκλογικά κέντρα αναμένεται να λάβουν πρόστιμο έως και 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, εκτός από τα σχολεία η αστυνομία έκανε έφοδο και στο κέντρο τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής της καταλανικής κυβέρνησης, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την ίδια την αστυνομία και το υπ. Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα