Κλάδος αυτοκινήτων: Με ρυθμό σχεδόν 20% συνεχίζει η αύξηση του τζίρου!

Η εντυπωσιακή ανάκαμψη της αγοράς αυτοκινήτου συνεχίζεται, όπως καταδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με αυτά στο γ' τρίμηνο ο τζίρος στον κλάδο αυτοκινήτων εξακολουθεί να καταγράφει σε ετήσια βάση αύξηση σχεδόν 20%(!) ενώ η Στατιστική Αρχή προχώρησε και σε αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων που αφορούσαν το β' τρίμηνο.

Συγκεκριμένα ο ∆είκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαµβάνει χονδρικό και λιανικό εµπόριο και επισκευή µηχανοκίνητων οχηµάτων και µοτοσικλετών παρουσίασε στο γ' τρίμηνο

ετήσια αύξηση κατά 18,6%. Ωστόσο σε σχέση με το β' τρίμηνο καταγράφεται μείωση 24,7%.

Την ίδια ώρα ο ∆είκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαµβάνει την πώληση µηχανοκίνητων οχηµάτων παρουσίασε αύξηση κατά 18,8%. Σε σύγκριση όμως µε τον αντίστοιχο δείκτη του 2ου τριµήνου 2016, παρουσίασε µείωση κατά 31,9%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο Εποχικά ∆ιορθωµένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λ.π) ∆είκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο που περιλαµβάνει χονδρικό και λιανικό εµπόριο και επισκευή µηχανοκίνητων οχηµάτων και µοτοσικλετών παρουσίασε αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με το β' τρίμηνο.

Την ίδια ώρα ο Εποχικά ∆ιορθωµένος ∆είκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδοπου περιλαµβάνει την πώληση µηχανοκίνητων οχηµάτων παρουσίασε αύξηση κατά 1,7%.

Η ΕΛΣΤΑΤ όμως προχώρησε και στην προς τα πάνω αναθεώρηση των στοιχείων για τον κύκλο εργασιών του κλάδου κατά το β' τρίμηνο επικαλούμενη νέα στοιχεία. Στον πρώτο κλάδο η αύξηση του τζίρου ήταν 15,4% έναντι της πρώτης ανάγνωσης για 15,1% και του δεύτερου σε 19,3% από 18,3% πριν.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα