IEA: Η ώρα της βενζίνης πλησιάζει το τέλος της

Αφού κίνησε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, η οποία άλλαξε τις πόλεις και χαρακτήρισε ολόκληρη την ανθρωπότητα, η βενζίνη φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της πορείας της.

Η ΙΕΑ προβλέπει πως η παγκόσμια κατανάλωση βενζίνης έχει φτάσει το ζενίθ της, αφού τα πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένα οχήματα και η άνοδος των ηλεκτρικών από νέους μεγάλους "παίκτες" της βιομηχανίας όπως η Tesla Motors, πρόκειται να πλήξουν τη ζήτηση για τα επόμενα 25 χρόνια.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να επιφέρει τεράστιες αλλαγές στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες αφού η βενζίνη αποτελεί το 1/4 της παγκόσμιας κατανάλωσης αργού.

Το ζενίθ και η επερχόμενη πτώση της βενζίνης δείχνει και το πόσο γρήγορα αναπτύσσονται οι τεχνολογίες των αυτοκινήτων αλλά και το πόσο γρήγορα αλλάζει το πετρελαϊκό κατεστημέννο. Η Royal Dutch Shell Plc, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας παγκοσμίως βάσει της αξίας της, αποτέλεσε και τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να φτάσει στο απόλυτο ζενίθ της μέσα σε μόλις πέντε χρόνια.

Η ΙΕΑ δε συμμερίζεται την ανησυχία της Shell, αφού αναμένει πως η ζήτηση για πετρέλαιο θα συνεχιστεί για αρκετές δεκαετίες, λόγω της αυξημένης ζήτησης για diesel, για πετρέλαιο κίνησης των αεροπλάνων και πετρέλαιο χρήσης στις βιομηχανίες πετροχημικών, ναυτιλίας, αεροναυπηγικής και φορτηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα