Κινηματογράφος και μεταρρύθμιση... δημόσιου τομέα

Ποια σχέση μπορεί να έχει ένα φεστιβάλ κινηματογράφου σε ένα νησί του Αιγαίου με την Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα; Επιπλέον, γιατί πρέπει να ένα τέτοιο φεστιβάλ – ανεξαρτήτως της ποιότητας της διοργάνωσης του- να χρηματοδοτείται από προγράμματα που έχουν στόχο την Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα;

Οι απαντήσεις υπάρχουν αλλά λίγο υπομονή...

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Στην Πάτμο γίνεται ένα φεστιβάλ κινηματογράφου – το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου. Την ευθύνη διοργάνωσης του οποίου έχει αναλάβει μια ομότιτλη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Μέχρις εδώ όλα καλά καμωμένα. Το Φεστιβάλ έχει ποιότητα, αξιοπιστία και έξωθεν καλή μαρτυρία – μάλιστα καταφέρνει να πείθει αξιόλογους δημιουργικούς επαγγελματίες να δουλεύουν εθελοντικά γι΄αυτό.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα δεν είναι το Φεστιβάλ αλλά η σχέση του με το Κράτος και τα Κοινοτικά προγράμματα. Και μάλιστα, όχι εκείνα που αναφέρονται στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό και τις Δημιουργικές Βιομηχανίες αλλά σε άλλα ξένα προς το βασικό σκοπό του προγράμματα.

Πρόσφατα έγινε γνωστό (λόγω Διαύγειας) ότι το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης κλπ με υπογραφή του υφυπουργού Αλέξη Χαρίτση προώθησε «την πληρωμή του υπ' αριθμ. 24/15-09-2016 τιμολογίου παροχής υπηρεσιών, συνολικής αξίας 15.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και δώδεκα χιλιάδων ενενήντα έξι ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (12.096,77€) του αναδόχου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου – Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία» - μια πληρωμή που έγινε από τις «Δράσεις Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα στο ΕΣΠΑ της περιόδου2014-2020.

Τώρα το πώς και το γιατί ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ιερά Νήσο εντάσσεται στα προγράμματα Μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα μόνον ο υπογράφων κυβερνητικός αξιωματούχος γνωρίζει... Καιρός να το μάθουμε και εμείς!!! Οι πολίτες αυτής της χώρας!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα