Εκατομμύρια γυναίκες κατά Τραμπ στο Twitter: Αποκαλύπτουν πώς κακοποιήθηκαν

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούν τα σεξιστικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ. Μία από τις γυναίκες που αντέδρασαν σε όσα έγιναν γνωστά το Σάββατο ότι έχει ξεστομίσει ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν και η Καναδή συγγραφέας Κέλι Οξφορντ.

Η συγγραφέας ζήτησε μέσω Twitter από γυναίκες να θυμηθούν τις δικές του ιστορίες παρενόχλησης ή κακοποίησης κάνοντας η ίδια την αρχή. «Ενας γέρος μέσα στο λεωφορείο μου έπιασε το μ.. χαμογελώντας μου. Ημουν

μόνο 12» έγραψε η Οξφορντ παρακινώντας και άλλες γυναίκες να μοιραστούν τις άσχημες εμεπιρίες τους.

Αυτό όμως που πιθανότατα και η ίδια δεν περίμενε ήταν ότι θα είχε ένα εκατομμύριο απαντήσεις. Με αυτόν τον τρόπο προκλήθηκε ένα τσουνάμι άσχημων αναμνήσεων στο Twitter που στόχο είχε να στηλιτεύσει τον αρρωστημένο τρόπο με τον οποίο μιλάει ο Τραμπ για τις γυναίκες.

Δείτε τι έγινε στο Twitter με το hashtag #notokay (δεν είναι εντάξει)

Τραμπ: Δεν παραιτούμαι, ζητώ συγγνώμη που είπα ότι μπορείς να αρπάξεις τις γυναίκες από το μ...ι

Παρά τις έντονες επικρίσεις ακόμα και από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις σεξιστικές δηλώσεις του Τραμπ, εκείνος διαμηνύει ότι «ποτέ, μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω».

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εγκαταλείψω τον αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, διαμηνύει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλτ Τραμπ, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τις σεξιστικές δηλώσεις του για τις γυναίκες. Ζητά ωστόσο συγγνώμη για τη φράση «ξέρεις με ελκύουν αυτόματα οι όμορφες γυναίκες. Αρχίζω απλά να τις φιλάω. Είναι σαν μαγνήτης. Απλά φιλάω. Δεν περιμένω. Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να τα κάνεις αυτά. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, να τις αρπάξεις από το μ@@@ι».

«Ποτέ μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω», διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στην Wall Street Journal ο Τραμπ, διαψεύδοντας ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει δημιουργήσει συνθήκες κρίσης στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ακόμα και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Μάικ Πενς, δήλωσε προσβεβλημένος από τις δηλώσεις του Τραμπ.

Η ανάρτηση του Μάικ Πενς στο twitter:

«Ως πατέρας και σύζυγος ένιωσα προσβεβλημένος από τα λόγια και τις πράξεις που φάνηκαν στο προ έντεκα ετών βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ που δημοσιεύθηκε χθες. Δεν μπορώ να ανεχθώ αυτές τις δηλώσεις και δεν μπορώ να τις υπερασπιστώ. Χαίρομαι που ο ίδιος εξέφρασε την την μεταμέλειά του απέναντι στον αμερικανικό λαό Προσευχόμαστε για την οικογένειά του και εύχομαι να βρει την ευκαιρία να δείξει στο αμερικανικό έθνος, αύριο (στο debate των υποψηφίων προέδρων) τι ακριβώς έχει μέσα στην καρδιά του».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα