Κινδυνεύει με χρεοκοπία Κινεζικός όμιλος παραγωγής αλουμινίου

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» έλεγε ο Κινέζος Μάο Τσε Τούνγκ. Το ζήτημα μας είναι ότι, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου παγκοσμίως η China Hongqiao κινδυνεύει με χρεοκοπία, εξαιτίας των πρακτικών που ακολουθούσε στους ισολογισμούς της, όπως αναφέρουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, τα κόστη παραγωγής (κόστος παραγωγής, ηλεκτρικό

ρεύμα κα) που δημοσίευε ήταν 40% χαμηλότερα από τα πραγματικά με αποτέλεσμα οι ισολογισμοί να μην αποτυπώνουν καθόλου την πραγματικότητα. Αν δεν λάβει κρατική βοήθεια, ο κινεζικός όμιλος παραγωγής αλουμινίου, τότε δύσκολα θα αποφύγει την χρεοκοπία συμπλήρωναν τα ίδια μέσα ενημέρωσης. Όλη αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει αναταραχή στις τιμές αλουμινίου με πρώτη συνέπεια την απότομη άνοδο των συμβολαίων αλουμινίου, την ώρα που βρίσκονται κοντά στα 1980 δολάρια ο τόνος.

«Αν τελικά συμβεί η χρεοκοπία, τότε θα δούμε μεγάλα υψηλά στα συμβόλαια αλουμινίου» σημειώνει ο «μπαρουτοκαπνισμένος» χρηματιστής Παντελής Τσίτος ο οποίος αποδεικνύει ότι παρακολουθεί με επιμέλεια και τις διεθνείς αγορές.


ΔΗ. ΠΑΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα