Κέρδη στην Ευρώπη - Άλμα 14% για τη γερμανική Stada

Με άνοδο κινούνται από το άνοιγμα σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των κερδών – ρεκόρ για τη Wall Strett την περασμένη εβδομάδα. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα νέα οικονομικά στοιχεία, ενώ επεξεργάζονται τις νέες πολιτικές εξελίξεις του Σαββατοκύριακου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο πριν κέρδη 0,3% με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές των πρώτων υλών σημείωναν νωρίς το πρωί τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο 1,7%, ακολουθώντας τις ασιατικές αγορές. Ο χαλκός

σε υψηλό 20 μηνών λόγω των στοιχείων για την κινεζική οικονομία και μείωση προσφοράς λόγω διακοπής εργασιών σε δύο μεγάλα ορυχεία χαλκού.

Στα επιμέρους ταμπλό, στο Λονδίνο νωρίτερα ο FTSE100 σημείωνε άνοδο 0,10%, ο γερμανικός DAX στο 0,61%, ο γαλλικός CAC40 με άνοδο 0,77%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 στο +0,31%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,69%.

Στο μεταξύ, άλμα 14% σημείωσε η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Stada στην κορυφή του EuroStoxx. Άνοδος και για τη σουηδική πετρελαϊκή Lundin Petroleum, που σημείωσε άνοδο 3,9% μετά την είδηση ότι θα μεταβιβάσει τα περιουσιακά της στοιχεία εκτός Νορβηγίας.

Η σουηδική αμυντική βιομηχανία Saab συνέχισή να σημειώνει απώλειες (-5,4%) καθώς τα κέρδη δ' τριμήνου του 2016 ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Η Κομισιόν παρουσιάζει σήμερα μια σειρά δεικτών για την κατάσταση της οικονομίας μελών αλλά και μη μελών της ΕΕ , όπως στοιχεία γαι τον πληθωρισμό και την απασχόληση. Όπως έγινε γνωστό, αναθεωρεί τις προβλέψεις της για ανάπτυξη στην Ευρωζώνη από 1,5% στο 1,6%, ενλω για τον πληθωρισμό προβλέπει ότι θα κινηθεί στο 1,7% από προηγούμενη πρόβλεψη για 1,4%.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καζνέβ μεταβαίνει σήμερα στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ, τον αντι-καγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον πρώτην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Στα συναλλαγματικά νέα, το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου στον απόηχο της συνάντησης Αμπε – Τραμπ.

Στην Κορέα πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Πιόνκγιανγκ, μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, επρόκειτο για δοκιμή επιτυχή και ότι ο νέος πύραυλος μπορεί να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα