Κέρδη στην Ασία - Το ισχυρό δολάριο «σήκωσε» το Τόκιο

Κέρδη στις περισσότερες αγορές της Ασίας σήμερα στον απόηχο της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο, η οποία ωστόσο δεν περιείχε πολλές λεπτομέρειες για την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου και τις δαπάνες για έργα υποδομών.

Ο πρόεδρος Τραμπ επανήλθε στις βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις, υποσχόμενος να φέρει πίσω στη χώρα εκατομμύρια θέσεις εργασίας, καταγγέλλοντας τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που θεωρεί δυσμενείς για τις ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε προτεραιότητα την πάταξη της εγκληματικότητας.

Παράλληλα,

οι επενδυτές εστιάζουν στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής στα μέσα Μαρτίου.

Το αμερικανικό δολάριο σημειώνει ράλι στις ασιατικές συναλλαγές μετά τις δηλώσεις του προέδρου της San Francisco Fed, John Williams ότι μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων είναι στο τραπέζι για να εξεταστεί σοβαρά στην επόμενη συνεδρίαση της Fed.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της New York Fed, William Dudley δήλωσε ότι το επιχείρημα για την αύξηση των επιτοκίων έχει γίνει πολύ πιο ελκυστικό υπό το πρίσμα των επιδόσεων της οικονομίας και της αναμενόμενης επίδοσης τους επόμενους μήνες.

Ισχυρά κέρδη στις ιαπωνικές μετοχές πυροδότησε η άνοδος του δολαρίου έναντι του γεν. Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,44% και ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 1,2%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,24%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κερδίζει 0,15%, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 51,6 μονάδες το Φεβρουάριο από 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο. Ο δείκτης παραμένει πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση για επτά διαδοχικούς μήνες.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 χάνει 0,13%, ενώ ο Kospi στην Κορέα ενισχύεται κατά 0,29%.

Keywords
Τυχαία Θέματα