Κέρδη στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Σε θετικό τέμπο κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 20.902 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,33% στις 2.372 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq με κέρδη 0,4% στις 5.861 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ

235.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθασαν στις 193.000, με την ανεργία να κινείται οριακά χαμηλότερα στο 4,7%.

«Δεν υπάρχει κάποια άσχημη είδηση σε αυτήν την ανακοίνωση», εκτιμά ο Scott Clemons, επικεφαλής επενδύσεων στην Brown Brothers Harriman και προσθέτει «αν και η Fed δεν χρειάζονταν κάποια «άδεια» από την αγορά εργασίας για να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, όλα δείχνουν ότι την πήρε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του FedWatch της CME Group, οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα φθάνουν στο 93%.

Πτωτική πορεία για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 2,58%, ενώ απώλειες 0,6% σημείωσε ο δείκτη δολαρίου στις 101,24 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις και για τον δείκτη «φόβου» Vix, ο οποίος κινήθηκε κοντά στις 12 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα