Λουξεμβούργο: Πόλος έλξης μετά το Brexit

Το Λουξεμβούργο μετατρέπεται σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή μεταξύ των χωρών που προσπαθούν να κερδίσουν τη... συμπάθεια όσων επιχειρήσεων επιθυμούν να αποχωρήσουν από τη Βρετανία μετά το Brexit. Η διάθεση φυγής από τη Βρετανία καταγράφεται, κυρίως, μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν χρηματοπιστωτικοί όμιλοι.

«Το Λουξεμβούργο αποτελεί μία εξαιρετικά φυσιολογική επιλογή για τις εταιρείες που επιθυμούν να διατηρήσουν σχέσεις με την Ε.Ε.», τόνισε

ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Pierre Gramegna, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στο Λουξεμβούργο. Το ίδιο ισχύει και γι' αυτές διαχείρισης κεφαλαίων», προσέθεσε ο Gramegna.

Ο γιγαντιαίος ασφαλιστικός όμιλος American International Group ανακοίνωσε στις 8 Μαρτίου ότι θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στο Λουξεμβούργο, μόλις η Βρετανία εγκαταλείψει την Ε.Ε. Παράλληλα και οι Lloyd's of London έχουν υποστηρίξει ότι το Λουξεμβούργο -όπως και η Φρανκφούρτη αλλά και το Δουβλίνο- είναι μεταξύ των περιοχών που εξετάζουν να μεταφέρουν την έδρα τους, μόλις ολοκληρωθεί το Brexit.

«Αρκετές εταιρείες έχουν δημιουργήσει με τέτοιο τρόπο τη δομή τους, ώστε έχουν μονάδες μόνο στο Λονδίνο και μέσω αυτών δραστηριοποιούνται στην υπόλοιπη Ε.Ε. Σήμερα, όμως, αρκετές εξ αυτών θεωρούν ότι θα πρέπει να έχουν και μία δεύτερη βάση. Ως εκ τούτου το Λουξεμβούργο αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή γι' αυτές», καταλήγει ο Gramegna.

Keywords
Τυχαία Θέματα