Κέρδη στη Wall Street με «οδηγό» τις ενεργειακές μετοχές - Στο επίκεντρο πετρέλαιο και ντιμπέιτ

Υψηλότερα κινούνται τη Δευτέρα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την άνοδο στις τιμές πετρελαίου και το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ.

«Έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα από τις αμερικανικές εκλογές, η αβεβαιότητα μειώνεται, έχουμε λιγότερη αβεβαιότητα από τον OPEC, κι όλα αυτά είναι bullish για τις μετοχές» σχολιάζει ο CEO της Sarhan

Capital, Adam Sarhan.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 150 μονάδες βάσης, με τις μετοχές της Apple και της Boeing να «οδηγούν» την άνοδο.

Ο S&P 500 ενισχύεται πάνω από 0,7% με τον ενεργειακό δείκτη να καταγράφει άνοδο 1,8%, «οδηγώντας» υψηλότερα όλους τους κλάδους.

Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται περίπου 0,9%, με τις Apple και iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) να καταγράφουν άνοδο πάνω από 1%.

Στην αγορά πετρελαίου, το αμερικανικό αργό ενισχύεται πάνω από 3,4% στα 51,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του Brent κινούνται σε υψηλό ενός έτους, μετά τη δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο προτεινόμενο «ταβάνι» στην παραγωγή πετρελαίου που συμφώνησαν τα μέλη του OPEC.

«Αυτό έχει απομακρύνει την αβεβαιότητα και τώρα κινούμαστε πιο ξεκάθαρα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι αν δεν υλοποιηθεί το σχέδιο, τότε η επιφυλακτικότητα θα επιστρέψει. Αν η ιστορία μας έχει μάθει κάτι αυτό είναι ότι οι πετρελαιοπαραγωγοί του OPEC έχουν τη συνήθεια να μην σέβονται τις συμφωνίες» σχολιάζει ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Think Markets.

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένο το βλέμμα στο προεδρικό ντιμπέιτ. «Νομίζω ότι η αγορά βλέπει ισοπαλία. Νομίζω ότι αν η αγορά προεξοφλούσε μια νίκη του Τραμπ τότε θα βλέπαμε τις μετοχές υψηλότερα» σχολιάζει ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος στην First Standard Financial.

Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,2% έναντι των υπολοίπων «σκληρών» νομισμάτων, το μεξικανικό πέσο, κατέγραψε άνοδο πάνω από 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα