Κέρδη στη Wall Street – Σημαντική ενίσχυση για ενεργειακές

Η άνοδος κατά 1% των κλάδων ενέργειας και κοινής ωφέλειας, σε συνδυασμό με τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, τα οποία μοιάζουν να απομακρύνουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, οδηγεί ανοδικά την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ 151.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα έφθαναν στις 180.000. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση σημειώθηκε σημαντική υποχώρηση

των πιθανοτήτων η Fed να προχωρήσει, άμεσα, σε μία νέα αύξηση επιτοκίων.

Κέρδη 0,61% για τον Dow Jones στις 18.531 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,62% υψηλότερα στις 2.184 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει άνοδο 0,68% στις 5.262 μονάδες.

«Τα κακά νέα είναι... καλά νέα (σ.σ.: για την αγορά). Η ανακοίνωση ήταν τόσο άσχημη ώστε η αγορά προεξοφλεί ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο», δηλώνει ο Phil Orlando, αναλυτής της Federated Investors, ο οποίος εκτιμά ότι η επόμενη αύξηση επιτοκίων θα γίνει τον Δεκέμβριο.

«Σαφώς δεν πρόκειται για στοιχεία που άρεσαν στη Fed», προσθέτει με τη σειρά της η Lindsey Piegza, οικονομολόγος της Stifel Fixed Income.

Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,78% και του 10ετούς στο 1,59%.

Σε αρνητική πορεία ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος υποχωρεί άνω του 0,2%. Επανάκαμψη για το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται άνω του 3%, ξεπερνώντας τα 44 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα