Κέρδη στη Wall Street - Άνω των 6.000 μον. ο Nasdaq

Σε θετική πορεία η αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να σπάει το φράγμα των 6.000 μονάδων, καθώς τα εταιρικά μεγέθη τριμήνου αρκετών κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών ξεπέρασαν σημαντικά τις εκτιμήσεις.

Ο τεχνολογικός δείκτης «κλέβει την παράσταση» στη Wall Street, καθώς ενισχύεται 0,52% στις 6.014 μονάδες. Σε ανάλογη πορεία κινείται ο Dow Jones, με κέρδη 226 μονάδων ή 1,09% στις 20.898 μονάδες, ενώ 0,55% υψηλότερα κινείται ο S&P 500 στις 2.387 μονάδες, με τους κλάδους χρηματοοικονομικών και πρώτων

υλών να ενισχύονται άνω του 1%.

«Τα εταιρικά μεγέθη μέχρι στιγμής ήταν πολύ καλά. Αυτό αποτελεί καλή ένδειξη για την επιχειρηματική Αμερική, η οποία έχει εισέλθει σε έναν δρόμο ανάπτυξης», εκτιμά ο Peter Cardilo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερες από 190 εταιρείες που είναι εισηγμένες στον S&P 500 θα ανακοινώσουν μεγέθη α' τριμήνου έως το τέλος της εβδομάδας, μεταξύ των οποίων Boeing, Amazon, Alphabet, Microsoft και General Motors.

Οι αμερικανικές μετοχές -αν και με λιγότερη ένταση- συνεχίζουν να ενισχύονται, καθώς τη Δευτέρα και αυτές «πανηγύρισαν» την επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στον α' γύρο των γαλλικών εκλογών, ενώ οι επενδυτές και οι δημοσκόποι εμφανίζονται σίγουροι ότι ο κ. Μακρόν θα επικρατήσει της αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν, στον β' γύρο που πραγματοποιείται στις 7 Μαΐου.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν άνω του αναμενόμενου τον Φεβρουάριο, βάσει του δείκτη S&P/Case-Shiller U.S. National Home Price.

Ο δείκτης ενισχύθηκε 5,8%, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι η άνοδός του θα ήταν 5,7%. Πολύ καλύτερες του αναμενόμενου και οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Μάρτιο, καθώς αυξήθηκαν 5,8% στις 621.000, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Απρίλιο διατηρήθηκε σταθερή στις 120,3 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα