Κέρδη με βοήθεια Τραμπ στη Wall Street

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει το ταξίδι του ανά τον κόσμο, προκειμένου να «κλείσει» νέες συμφωνίες για τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που καταγράφεται ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου. Πρόκειται για δύο στοιχεία τα οποία στηρίζουν την ανοδική πορεία της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Κέρδη 90 μονάδων ή 0,44% για τον Dow Jones στις 20.895 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,29% στις 2.388 μονάδες και τον Nasdaq

να κινείται 0,49% υψηλότερα στις 6.113 μονάδες.

«Το πρώτο ταξίδι του Ντ,. Τραμπ εκτός ΗΠΑ φαίνεται ότι θέτει -προς το παρόν- σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας», εκτιμά ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την ανοδική πορεία της αμερικανικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι ο Ντ. Τραμπ μετά την επίσκεψή του στη Σ. Αραβία, βρίσκεται στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψή του ως «μία σπάνια ευκαιρία για να υπάρξει επιστροφή ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τραμπ στη Σ. Αραβία, ανακοινώθηκαν αμυντικές συμφωνίες αρκετών δισ. δολαρίων, με αποτέλεσμα να καταγράφεται σημαντική άνοδος για τον αμυντικό κλάδο και το iShares U.S. Aerospace & Defence ETF να ενισχύεται 1,3%.

Στο 5% τα κέρδη για τον τίτλο της Blackstone, μετά την ανακοίνωση ότι έκλεισε συμφωνία ύψους 40 δισ. δολαρίων με το Public Investment Fund της Σ. Αραβίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα