Οι νέες προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική

«Γίνεται της μουρλής». Την απάντηση αυτή έδωσε πηγή που γνωρίζει τη διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής όταν ρωτήθηκε πώς εξελίσσεται η υπόθεση.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξελίχθηκε σε απίστευτη διελκυστίνδα που ξεκίνησε με την υποβολή των προσφορών στις 4 Απριλίου και ακόμη συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα νεότερα, έχουν εμπλακεί μέχρι και πολιτικά πρόσωπα καθώς Fosun και Exin διαγκωνίζονται να αποκτήσουν

την εταιρεία. Στην αγορά φημολογείται ότι δύο φορές σήκωσαν το τηλέφωνο στην Εθνική και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν το Μαξίμου.

Μέχρι και την αντιπολίτευση λέγεται ότι έμπλεξαν διαγωνιζόμενοι, με αποτέλεσμα να κληθούν σε συνάντηση, όπου σε αυστηρούς τόνους τούς ζήτησαν να κόψουν τις ανοησίες, τονίζοντάς τους ότι δεν ανακατεύονται και δεν μεσολαβούν.

Ταυτόχρονα, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουν φρίξει από την επιστολή του Γουίλμπουρ Ρος. Η επιστολή προσβάλλει ευθέως διαδικασίες, τράπεζα, εποπτεία. Τη θεωρούν πολιτική παρέμβαση που «ξεβρακώνει» τον διαγωνισμό χωρίς να τηρεί τα προσχήματα. Στην αγορά φημολογείται ότι πριν από τον Ρος είχε προηγηθεί και επιστολή του Αμερικανού πρέσβη.

Οι Ελληνοαμερικανοί της Exin φέρεται να μην έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως κάποιες κρίσιμες πτυχές. Λέγεται ότι υπάρχει επιστολή του Τζον Κάλαμος που δεσμεύεται να καλύψει το τίμημα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται με ποιον τρόπο θα βάλει τα χρήματα.

Αλλά και για τα σχέδια και τις προθέσεις της Fosun υπάρχουν ερωτήματα, όπως άλλωστε και για την αδειοδότησή της. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, για να σώσει τον διαγωνισμό, κάλεσε τους συμβούλους και τους ζήτησε να υπάρξει ένας ακόμη γύρος προσφορών με σαφείς όρους για το 75% της ασφαλιστικής. Χωρίς να υπάρχουν παράμετροι που θολώνουν το τίμημα και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε εκπλήξεις με προσφορές και για την τράπεζα, όπως συνέβη. Ετσι, στις νέες προσφορές Exin και Fosun θα πρέπει να βάλουν μόνο ένα νούμερο, και θα κερδίσει όποιος προσφέρει τα περισσότερα.

Οι νέες προσφορές

Μέσα στην εβδομάδα (Τετάρτη, Πέμπτη) κατατίθενται οι νέες προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, για να διασφαλίσει τη διαδικασία, ζήτησε από τους συμβούλους σταθερούς όρους. Ουσιαστικά στις προσφορές τους Exin και Fosun πρέπει να συμπληρώσουν μόνο τον αριθμό των εκατομμυρίων που δίνουν.

(Όπως δημοσιεύθηκε στη στήλη Εντόκως του Αλέξανδρου Κασιμάτη - Business Stories 21/5/2017)

Keywords
Τυχαία Θέματα