Κέρδη για τις ευρωαγορές με στήριξη από Κάρνεϊ – Άνοδος 2,2% για FTSE 100

Οι αρκούντως ήπιες εκτιμήσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ για την πορεία της βρετανικής οικονομίας μετά το Brexit αποτέλεσαν τη βάση στην οποία στηρίχθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές ώστε να «κλείσουν» με θετικό πρόσημο.

Ο κ. Κάρνεϊ αν και παραδέχθηκε ότι οι συνέπειες του Brexit δεν είναι ακόμη μετρήσιμες, έσπευσε να προσθέσει ότι η βρετανική οικονομία, παρά το ότι θα περάσει μία περίοδο αστάθειας, θα τα καταφέρει και ότι η ΒοΕ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να προσφέρει τη στήριξή της.

«Οι

προοπτικές της οικονομίας έχουν υποχωρήσει και ενδεχομένως να χρειαστεί κάποια νομισματική χαλάρωση έως το καλοκαίρι», εκτίμησε ο επικεφαλής της ΒοΕ.

Κέρδη 0,72% για τον Euro Stoxx 600 στις 328 μονάδες, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Στο 0,71% η άνοδος για τον DAX 30 στις 9.680 μονάδες, με τον FTSE 100 να συνεχίζει ακάθεκτος και να ενισχύεται κατά 2,27% στις 6.503 μονάδες, ενώ κατά 1% υψηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 στις 4.237 μονάδες.

Ανάλογες κινήσεις και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,7% στις 8.163 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MΙΒ να εμφανίζει άνοδο 1,57% στις 16.197 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Deutsche Bank, με απώλειες που ξεπέρασαν το 2,5%, καθώς οι θυγατρική της στις ΗΠΑ δεν κατόρθωσε να «περάσει» το stress test της Fed.

Έντονες διακυμάνσεις για τη μετοχή της UniCredit, η οποία κατόρθωσε, τελικά, να κλείσει με άνοδο 1,8%. Ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος ανακοίνωσε ότι νέος επικεφαλής του θα γίνει από τις 12 Ιουλίου ο Γάλλος επενδυτικός τραπεζίτης Jean-Pierre Mustier.

Keywords
Τυχαία Θέματα