Κέρδη- ρεκόρ για τη Samsung στο β' τρίμηνο 2017

Η Samsung Electronics Co. εισέρχεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 με τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ και την ελπίδα να διατηρήσει αυτή τη δυναμική καθώς η Apple Inc. προετοιμάζεται να γιορτάσει με... εκπλήξεις τα δέκατα γενέθλια του iPhone

Η Samsung σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Galaxy S8 που η αγορά υποδέχτηκε θετικά,

προκειμένου να επεκτείνει το προβάδισμά της έναντι του Αμερικανού αντιπάλου της. Αλλά θα στηριχθεί επίσης σε μεγάλο βαθμό στη θέση της ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ολοκληρωμένων συστημάτων (chips) μνήμης στον κόσμο για να αυξήσει την bottom line της. Η ικανότητα της εταιρείας να παραγάγει όχι μόνο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, αλλά και μερικά από τα απολύτως απαραίτητα μέρη μιας τηλεφωνικής συσκευής, συμπεριλαμβανομένων των οθονών, της προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα έναντι της Apple σε μια εποχή που η παγκόσμια αγορά χάνει την προηγούμενη δυναμική της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα καλύτερα λειτουργικά της κέρδη την Παρασκευή. Τα αποτελέσματα αυτά, που περιλαμβάνουν το πρώτο πλήρες τρίμηνο πωλήσεων του νέου μοντέλου S8, υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο η Samsung επωφελείται από τις υψηλότερες τιμές για τα chips μνήμης, τα οποία διατίθενται σε όλα τα gadgets υπολογιστών. Η Samsung συμβαίνει επίσης να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής οργανικών οθονών φωτοεκπομπής, οι οποίες μπορεί σύντομα να περιληφθούν στον στάνταρ εξοπλισμό.

«Η κυριαρχία της Samsung στα εξαρτήματα που έχουν σημασία δίνει το προβάδισμα τουλάχιστον στο επόμενο έτος», δήλωσε ο Λι Τζάε Γιουν, αναλυτής της Yuanta Securities Korea. "Μόνο η Apple και η Samsung μπορούν να κάνουν τα smartphones ξεχωρίζουν, εκτός και αν η τεχνολογία όπως οι αναδιπλούμενες οθόνες αναδιαμορφώσουν την αγορά."

Η Samsung μπορεί να καταλήξει να ξεπεράσει την Apple στην κερδοφορία κατά το δεύτερο τρίμηνο. Τα αρχικά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 14 τρισεκατομμύρια γουάν (12 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά το δεύτερο τρίμηνο 2017, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για 13 τρισεκατομμύρια γουάν. Ο Αμερικανός ανταγωνιστής του αναμένεται να παρουσιάσει λειτουργικό εισόδημα ύψους 10,5 δισ. δολαρίων το ίδιο τρίμηνο - μια τυπικά ασθενέστερη περίοδο πριν από την κυκλοφορία των νέων iPhones.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 60 τρισεκατομμύρια γουάν, επίδοση καλύτερη εάν συγκριθεί με τις σχετικές προβλέψεις για 58,4 τρισεκατομμύρια. Οι μετοχές της στο κλείσιμο της Παρασκευής σημείωσαν μικρή αλλαγή, σε επίπεδα που κάνουν το κέρδος του τρέχοντος έτους να ανέλθει σε περίπου 33%.

Keywords
Τυχαία Θέματα