LG Electronics Hellas: Στα 120 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι πωλήσεις το 2015

Το 2015 ήταν μία σχετικά καλή χρονιά για την LG Electronics Hellas από άποψη πωλήσεων. Η θυγατρική του κορεατικού κολοσσού στις ψηφιακές τεχνολογίες κατάφερε να πετύχει αύξηση της τάξεως του 5%, φθάνοντας περίπου στα 120 εκατ. ευρώ. Ωστόσο υπήρξε σημαντική μείωση στην κερδοφορία, κάτι που αποδίδεται στις διακυμάνσεις της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου.

Όπως ανέφερε σε χθεσινή

συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο Άρης Κουτελός, γενικός διευθυντής της εταιρείας, η LG πέτυχε να αυξήσει τα μερίδια αγοράς σε βασικές κατηγορίες προϊόντων, όπως, για παράδειγμα, στην τηλεόραση, όπου έφθασε στο 32% από 27% που ήταν το 2014. Επίσης, στα ψυγεία έφθασε στο 12% με την αύξηση των πωλήσεων να είναι της τάξεως του 45%, ενώ στα πλυντήρια η κορεατική εταιρεία παρέμεινε στην κορυφή της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτελό, είναι αξιοσημείωτο ότι η LG κατάφερε τον περασμένο Δεκέμβριο να είναι στην πρώτη θέση σε κατηγορίες όπως είναι οι τηλεοράσεις, τα ψυγεία - πλυντήρια, οι οθόνες για υπολογιστές και οι επαγγελματικές τηλεοράσεις.

Ο στόχος για το 2016, η οποία χαρακτηρίστηκε ως δύσκολη χρονιά, είναι οι πωλήσεις να κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα. Σύμφωνα με τον κ. Κουτελό, η LG επιδιώκει να δώσει έμφαση σε προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και χαρακτηριστικών, όπως είναι η νέα σειρά Signature και οι OLED τηλεοράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα