Καρατομούν μέλη του δ.σ. του ΔΕΣΦΑ για να φέρουν πρώην τσοχατζοπουλικούς

Ενω το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενεργειας όφειλε να εξασφαλισει την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΕΣΦΑ ενόψει της αποκρατικοποίησης του, η "εμφύλια" διαμάχη που εχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα με υπουργούς της κυβέρνησης δημιουργει αρνητικές εξελίξεις.

Τελευταίο επεισόδιο μετά τις κόντρες Δρίτσα - Σπίρτζη με το ΤΑΙΠΕΔ είναι αυτό της μάχης που ξεσπά μεταξύ του Ταμείου και του Πάνου Σκουρλέτη, καθώς επιχειρείται προσπάθεια απομάκρυνσης τόσο του προεδρου του δ.σ. του ΔΕΣΦΑ

κ. Αντώνη Νάτσικα, όσο και του Βασίλη Δεμερτζή προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας. Δύο ανθρώπων που εχουν συμβάλλει στην πορεία συνεννόησης με την αζέρικη πλευρά και βοήθησαν για να δρομολογηθεί μια κρίσιμη για τα δημόσια έσοδα αποκρατικοποίηση.

Ταυτόχρονα στο μάτι του κυκλώνα μπαίνουν κι άλλα δύο ακόμη μέλη της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ, μαζί με ένα τουλάχιστον ακόμη μέλος από το Εποπτικό Συμβούλιο.

Οι αλλαγές αυτές δημιουργούν απορίες καθώς λαμβάνουν χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή για την αποκρατικοποίηση της εταιρείας, η οποία παραμένει ωστόσο ακόμη ζωντανή κι αποτελεί προτεραιότητα για τον κ. Πιτσιόρλα.

Σύμφωνα με τις πηγες λοιπόν, οι καρατομήσεις επιχειρούνται δίχως το πράσινο φως του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι και ο βασικός μέτοχος του ΔΕΣΦΑ, καθώς το Ταμείο δεν έχει αποστείλει σχετική εντολή. Επίσης πραγματοποιούνται χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες σύγκλησης γενικής συνέλευσης του ΔΕΣΦΑ, και δίχως να έχει εγκριθεί η απόφαση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Τα δύο από τα πέντε μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου που καρατομούνται από τη κυβέρνηση, εκπροσωπούν το ΤΑΙΠΕΔ και τη ΔΕΠΑ. Ακούγεται ότι το πρόσωπο που προωθείται για τη θέση του προέδρου είναι ο Νίκος Μαυρομάτης, ο οποίος και είχε θητεύσει ως πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ στα τέλη της δεκαετίας του 2000 κι αποτελούσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με αναφορές στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα