Κάμερον: Οι συζητήσεις για το Brexit ίσως ξεκινήσουν πριν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50

«Ο διάδοχός μου θα μπορούσε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ πριν ενεργοποιηθεί το άρθρο 50» επισήμανε σε σημερινές του δηλώσεις στο βρετανικό Κοινοβούλιο ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Έχουν πει "όχι διαπραγμάτευση, χωρίς ενεργοποίηση", αλλά δεν νομίζω ότι αποκλείεται ο νέος πρωθυπουργός να ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους συνεργάτες του ή ακόμα και με τα θεσμικά όργανα νωρίτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κάμερον.

Επισήμανε επίσης, ότι η διατήρηση της

ενότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ύψιστη σημασία ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες ότι τα έθνη της θα μπορούσαν να επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους αφότου οι Βρετανοί ψήφισαν να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει δύσκολες οικονομικές καταστάσεις αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους της για μείωση των δημοσίων δαπανών.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι πρόκειται να είναι μια δύσκολη οικονομική συγκυρία» τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

«Αν δούμε πως υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, ένας από τους τρόπους που θα αντιδράσουμε σε αυτό είναι να βεβαιωθούμε ότι τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία μας παραμείνει ισχυρή... έτσι δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να αναστείλουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα