Και trader ο Οσάμα Μπιν Λάντεν; Δείτε τι είχε προβλέψει για το χρυσό

Σημαντικό μέρος των κεφαλαίων της al Qaeda είχαν τοποθετηθεί σε χρυσό, ευρώ, δηνάρια Κουβέιτ και γουάν

Μπορεί, πλέον, να μην βρίσκεται στη ζωή. Μπορεί να μην αποτελεί – τουλάχιστον ο ίδιος – απειλή για κανέναν αλλά σαφώς ο Osama bin Laden ήταν ένα πρόσωπο που «σημάδεψε» τις αρχές του 21ου αιώνα.

Πέραν, όμως, όλων των άλλων «προσόντων» και «χαρακτηριστικών» του, όπως αποδεικνύουν εμπιστευτικά έγγραφα που δόθηκαν

στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ο bin Laden ήταν και... επενδυτής.

Το μεγάλο του δίλημμα, μόλις ένα έτος πριν οι κομάντος των SEALs τον «βοηθήσουν» να συναντήσει τον δημιουργό του, αναζητούσε την κατάλληλη επένδυση, προκειμένου τα χρήματα που διέθετε η al Qaeda να διπλασιαστούν.

Ποια ήταν η επιλογή του; Ο χρυσός! Διέταξε τους υπαρχηγούς του να τοποθετήσουν μέρος των πέντε εκατ. δολαρίων που είχε εισπράξει η τρομοκρατική οργάνωση ως λύτρα, τόσο σε ράβδους όσο και σε νομίσματα χρυσού.

«Η τάση για τον χρυσό είναι ανοδική», υποστήριζε ο τρομοκράτης σε επιστολή του προς τον Atiyah abd al-Rahman, «γενικό διευθυντή» της al Qaeda, «ακόμη και εάν υπάρχει παροδική υποχώρησή του, εντός των επόμενων ετών η τιμή του μπορεί να φθάσει έως τα 3.000 δολάρια η ουγγιά»!

Όσο για τη συνολική επενδυτική τακτική του bin Laden, το 1/3 εκ των πέντε εκατ. δολαρίων τοποθετήθηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα, το 1/3 σε ευρώ και το 1/3 σε δηνάρια Κουβέιτ και γουάν.

Ο bin Laden μπορεί να μην έζησε να δει ότι η πρόβλεψή του δεν επαληθεύτηκε, αλλά σίγουρα τα χρήματα που τοποθετήθηκαν στο κίτρινο μέταλλο από την al Qaeda... έχουν αυγατίσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα