Και οι αεροπορικές στον «πόλεμο» που άνοιξαν οι χώρες του Κόλπου με το Κατάρ

Το Ριάντ, το Κάιρο, το Αμπού Ντάμπι και η Μανάμα διέκοψαν σήμερα τις σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία», δεκαπέντε ημέρες μετά το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή, ο οποίος κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να κινητοποιηθούν εναντίον του εξτρεμισμού.

Από τη μεριά του το Κατάρ κατηγόρησε τους γείτονές του στον Κόλπο ότι επιδιώκουν να το θέσουν υπό κηδεμονία και κατήγγειλε ως "αδικαιολόγητη" τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων που ανακοινώθηκε. Τα μέτρα αυτά είναι "αδικαιολόγητα" και "αβάσιμα", αντέδρασε σε

ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Ο διπλωματικός σεισμός που πλήττει τη Μέση Ανατολή δεν άφησε ανηπεάρεστες και τις αεροπορικές εταιρείες. Πρώτη η Etihad Airways, η κρατική αεροπορική εταιρεία του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε ότι θα διακόψει όλες τις πτήσεις της από και πρός την Ντόχα από το πρωί της Τρίτης και μέχρι νεωτέρας.

Η τελευταία πτήση από το Αμπού Ντάμπι για την Ντόχα θα αναχωρήσει στις 02:45 τα ξημερώματα της Τρίτης, τοπική ώρα , αναφέρει σε email ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Λίγο αργότερα η Qatar Airways ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της πως αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς τη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους flydubai, που έχει την έδρα στο Ντουμπάι, είχε ανακοινώσει από την πλευρά της πως αναστέλλει από αύριο όλες τις πτήσεις προς και από την Ντόχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα