«Αδικαιολόγητη» η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, λέει το Κατάρ

Το Κατάρ κατηγόρησε σήμερα τους γείτονές του στον Κόλπο ότι επιδιώκουν να το θέσουν υπό κηδεμονία και κατήγγειλε ως "αδικαιολόγητη" τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων που ανακοινώθηκε από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, καθώς και από την Αίγυπτο.

Τα μέτρα αυτά είναι "αδικαιολόγητα" και "αβάσιμα", αντέδρασε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν "σε συντονισμό με την Αίγυπτο" και έχουν έναν "ξεκάθαρο

στόχο: να τεθεί υπό κηδεμονία το κράτος του Κατάρ, πράγμα που σηματοδοτεί μια προσβολή της κυριαρχίας του" και είναι "εντελώς απαράδεκτο", προσθέτει το υπουργείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εκφράζει "τη βαθιά λύπη και την έκπληξή του" και καταγγέλλει "μια εχθρική εκστρατεία, βασισμένη σε ψεύδη (...) που μαρτυρεί προμελέτη για να προκληθεί βλάβη στο κράτος" του Κατάρ.

Το Κατάρ, μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, "σέβεται την κυριαρχία των άλλων κρατών, δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων και μάχεται εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού", προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.
Το Κατάρ "θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτύχουν οι απόπειρες να πληγούν ο πληθυσμός του και η οικονομία του", διευκρινίζει το υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα