Και η Volvo στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Το Volvo Car Group θα θέσει στη διάθεση των καταναλωτών, πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την αρχή της επόμενης δεκαετίας, όντας ο νεότερος κατασκευαστής τέτοιων οχημάτων, προκειμένου να προσελκύσει τους πελάτες σε μοντέλα που κινούνται με μπαταρία, που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια οδήγησης και ελκυστικότερο σχεδιασμό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα εισαγάγει στην αγορά τα οχήματα από το 2019 έως το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της Volvo

Cars στο Γκέτεμποργκ, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη επεκτείνοντας προηγούμενα σχέδια που περιελάμβαναν ένα νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο καθώς και μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του XC90 sport utility vehicle. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης υβριδικές επιλογές σε όλη τη σειρά προϊόντων της, σηματοδοτώντας «το ιστορικό τέλος των αυτοκινήτων που διαθέτουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα απευθύνονται σε αγοραστές, μέσα σε μια ολοένα και πιο πολυσύχναστη αγορά. Ο πρωτοπόρος στην κατηγορία Tesla Inc. θα ξεκινήσει την παραγωγή του τρίτου μοντέλου αυτή την εβδομάδα, ενώ οι γερμανικές μάρκες Mercedes- Benz και Audi, αλλά και η βρετανική εταιρεία αυτοκινήτων Jaguar Land Rover παρουσίασαν πρωτότυπα μοντέλα, ικανά να φτάσουν και τα 400 χιλιόμετρα ή και περισσότερο σε μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Μερικά από τα αυτοκίνητα είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν να πωλούνται ήδη από το επόμενο έτος. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιταχύνουν την ανάπτυξη «πράσινων» οχημάτων καθώς οι κανονισμοί για τις εκπομπές γίνονται αυστηρότεροι και οι κυβερνήσεις παίρνουν σοβαρά την απαγόρευση της ρυπογόνου κίνησης.

"Οι άνθρωποι όλο και περισσότερο απαιτούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Χάκαν Σάμιουελσον στη δήλωση του. "Η Volvo Cars δήλωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει συνολικά 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Έτσι και θα κάνουμε".

Η Volvo Cars, η οποία ανήκει στον κινέζο δισεκατομμυριούχο Li Shufu, δήλωσε τον Απρίλιο ότι το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα θα είναι ένα συμπαγές αυτοκίνητο κατασκευασμένο στην Κίνα, το οποίο θα ξεκινήσει τις παραδόσεις το 2019. Το μοντέλο θα εξαχθεί παγκοσμίως και θα βασίζεται στην πλατφόρμα της εταιρίας XC40 Compact SUV.

Keywords
Τυχαία Θέματα