Ιταλία: Ξεκινά εκ νέου διαγωνισμό για τέσσερις τράπεζες που διασώθηκαν

Μια νέα προσφορά για την πώληση των καλών περιουσιακών στοιχείων των τεσσάρων μικρών ιταλικών τραπεζών που διασώθηκαν από τη χρεοκοπία τον περασμένο Νοέμβριο έχει ξανανοίξει, αφού απορρίφθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές

που υποβλήθηκαν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι τρεις προσφορές δεν έγιναν δεκτές καθώς υπήρχαν πολλοί όροι και προϋποθέσεις. Οι μνηστήρες που είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές έχουν ήδη κληθεί να υποβάλουν εκ νέου προσφορές.

Πρόκειται για τις τράπεζες Banca Marche, Banca Etruria, CariChieti και CariFerrara όπου κάνοντας χρήση ενός ταμείου εγγύησης των καταθέσεων, οι ιταλικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει 3,5 δισ. ευρώ σε αυτές για την κάλυψη των ζημιών του παρελθόντος και παρέχουν 1,8 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια.

Η αξία των τεσσάρων τραπεζών ανέρχεται ήδη στα 1,4 δισ. ευρώ λόγω των δαπανών αναδιάρθρωσης. Οι προσφορές που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής αναμένεται να ανέλθουν σε ένα κλάσμα του εν λόγω ποσοστού, πράγμα που σημαίνει απώλεια για την Ιταλία που αγωνίζεται για το τραπεζικό της σύστημα.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας τον περασμένο μήνα, για δεσμευτικές προσφορές, η Τράπεζα της Ιταλίας δήλωσε ότι έλαβε τρεις προσφορές.

Σύμφωνα με πηγές, η Apollo Global Management και η Lone Star ήταν μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Η Il Sole 24 Ore αναφέρει ότι η Banca Popolare Emilia Romagna, η UBI Banca Popolare και η di Bari είναι μεταξύ των πιθανών υποψηφίων τώρα που η προσφορά είχε ξανανοίξει.

Τέλος, πηγές αναφέρουν πως ο κύριος παράγοντας για την υποτίμηση των τεσσάρων τραπεζών - εκτός από την αδύναμη λειτουργική απόδοση - είναι και η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα