Nεκροί, βρέθηκαν, δύο ακόμη υπάλληλοι της Foxconn

Η Foxconn, η οποία συνεργάζεται με την Apple για την κατασκευή επιμέρους στοιχείων των ηλεκτρονικών συσκευών του τεχνολογικού γίγαντα, ανέφερε τη Δευτέρα πως δύο εργαζόμενοι στα εργοστάσιά της στη Κίνα έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα. Αυτή η είδηση γνωστοποιείται τη στιγμή που η εταιρεία προσπαθεί να βελτιώσει τις εργασιακές της συνθήκες. Η Foxconn

κατακρίνεται εδώ και καιρό, αφού η εταιρεία έχει κατηγορηθεί για τις συνθήκες αυτές οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολλές αυτοκτονίες εργαζομένων τα τελευταία χρόνια.

Η πρώην Hon Hai Precision Industry, και νυν Foxconn, ανέφερε πως ένας νέος εργαζόμενός της βρέθηκε νεκρός έξω από κτίριο στη Zhengzhou την Πέμπτη, ενώ μία γυναίκα εργαζόμενη πέθανε σε ατύχημα με τραίνο όταν πήγαινε στη δουλειά την Παρασκευή. Η εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε πως συνεργάζεται με τις αρχές για τη διαλεύκανση των θανάτων.

Οι δύο εργαζόμενοι δούλευαν στο εργοστάσιο της Zhengzhou στην επαρχία Henan, το οποίο έχει γίνει και το κέντρο παραγωγής της Foxconn για προϊόντα iPhone.

H Foxconn απασχολεί περίπου 1,3 εκατ. ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα