«Ήσυχη» συνεδρίαση στην Ευρώπη - Σε αναστολή η Monte dei Paschi

Σταθεροποιητικές κινήσεις και οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί της Τρίτης, εν μέσω χαμηλών όγκων λόγω των γιορτών.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύεται οριακά στις 360 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 είναι κλειστός λόγω αργίας. Ο γερμανικός DAX κινείται υψηλότερα κατά 0,13% στις 11.464 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται οριακά στις 4.846 μονάδες. Απώλειες κάτω του 0,05% για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη στις 9.363 μονάδες και κέρδη 0,03% στις 19.351 μονάδες για τον

FTSE MIB στο Μιλάνο.

Στο πεδίο των μετοχών, η BMPS συγκεντρώνει τα «βλέμματα» των επενδυτών, μετά τις πληροφορίες ότι το ιταλικό Δημόσιο θα συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας με 6,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, η τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα θα χρειαστεί κεφάλαια 8,8 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της ανεστάλη από τη διαπραγμάτευση πριν καν ανοίξει το χρηματιστήριο του Μιλάνου.
Απώλειες πέριξ του 3% για τις Banco Popolare και Banca Popolare di Milano.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί.

«Είμαστε σίγουρα σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι γιατί έχουμε περισσότερη σταθερότητα, ειδικά όσον αφορά την κεφαλαιακή θέση των ευρωπαϊκών τραπεζών» σχολιάζει ο Maximilian Kunkel, στρατηγικός επενδυτής στην UBS.

Keywords
Τυχαία Θέματα