Μια startup φτιάχνει το... Fight Club των ρομπότ

Μια μικρή startup με την ονομασία Sumo Robot League ενθαρρύνει τα παιδιά σχολικής ηλικίας να θέσουν την τεχνολογία στην υπηρεσία των αγώνων αυτοάμυνας με διαγωνιζόμενους όχι πραγματικούς ανθρώπους, αλλά ρομπότ. Συγκεκριμένα, τα μαθαίνει πώς να φτιάχνουν με το μυαλό και με τα χέρια τους μικρές μηχανές και πώς να τις προγραμματίζουν με τη χρήση υπολογιστών για να κάνουν μάχες στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου τουρνουά.

Ο CEO της startup, Ερικ Πάρκερ, Eric

Parker, γονιός και ο ίδιος, αναφέρει πως ο στόχος είναι να καταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να πάρουν πτυχία σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών. Γι' αυτό και προμηθεύει δασκάλους σχολείων με εργαλειοθήκες για την κατασκευή ρομπότ αξίας 100 δολαρίων η καθεμιά.

Ο Έρικ Πάρκερ

Η ομάδα Sumo Robot League έχει διανείμει περί τις 400 εργαλειοθήκες που περιέχουν τμήματα για την κατασκευή ρομπότ, σε έξι πολτείες των ΗΠΑ και τον Ιανουάριο ετοιμάζεται να διανείμει άλλες 800.

Ο ίδιος ο Πάρκερ, καθώς και ο Γουίλ Ασμπι, ο μοναδικός εργαζόμενος της ομάδας που παίρνει μισθό, εκπαιδεύουν τους δασκάλους για το πώς να φτιάχνουν τα ρομπότ και πώς να διοργανώνουν τους διαγωνισμούς.

Μέχρι στιγμής, ο Πάρκερ έχει συγκεντρώσει 150.000 δολάρια και βρίσκεται σε αναζήτηση ακόμα 1,2 εκατ. δολαρίων, ώστε να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή στα 1000 ρομπότ τον μήνα, αλλά και να μειώσει την τιμή του καθενός από αυτά στα 60 δολάρια. Επιδιώκει επίσης την αυτοματοποίηση της εκπαίδευσης των δασκάλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα