Ιστορικά υψηλά «κτυπούν» οι αποδόσεις των μετοχών στις αγορές

Οι μετοχές κατέγραψαν ρεκόρ, ενισχυμένες από τα πρόσφατα ρεκόρ όλων των εποχών στις μετοχές των ΗΠΑ με επενδυτές που ενεργοποιήθηκαν από τις προοπτικές για κέρδη και φορολογική μεταρρύθμιση. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έσπασε το επίπεδο των 30.000 μονάδων για να ανέβει στην υψηλότερη θέση της τελευταίας δεκαετίας.

Ο δείκτης MSCI Asia

Pacific ανέβηκε πάνω από τα επίπεδα του 2007, με υψηλότερα μερίδια από το Τόκιο στο Σίδνεϊ. Όλοι οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες μετοχών αναφοράς έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα την Τρίτη και η Goldman Sachs Group Inc. ανέβασε την πρόβλεψή της για τα κέρδη των μετοχών στις ΗΠΑ το 2018, λέγοντας ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και η φορολογική μεταρρύθμιση θα βελτιώσουν τα εταιρικά κέρδη. Το κορεάτικο γουάν έφτασε στο υψηλότερο σημείο για διάστημα μεγαλύτερο της τελευταίας διετίας. Το δολάριο διατήρησε τις ζημίες καθώς η καμπύλη αποδόσεων των αμερικανικών εντόκων γραμματίων ισοπεδώθηκε, μέσα σε ένα παγκόσμιο ράλι κρατικών ομολόγων. Το πετρέλαιο κατευθύνθηκε για το υψηλότερο κλείσιμο του σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Ενώ οι διακοπές των Ευχαριστιών δίνουν στους εμπόρους μια δικαιολογία για παύση, οι παγκόσμιες μετοχές προστίθενται σε αυτό που ήταν ένα διαστημικό έτος για τις αποδόσεις μετοχών εν μέσω αισιοδοξίας για την παγκόσμια ανάπτυξη και τα κέρδη των εταιρειών. Η αγορά ομολόγων έχει δείξει ότι οι traders σταθερoύ εισοδήματος ανησυχούν περισσότερο ότι η οικονομία των Η.Π.Α μπορεί να επιβραδύνει με το χάσμα μεταξύ της απόδοσης των μη χρονολογημένων ομολόγων και των βραχυπρόθεσμων ομολόγων που μειώνονται σε επίπεδα τα οποία δεν παρατηρούνται για 10 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα