Ισχυρές πιέσεις και στη Wall Street λόγω Brexit και τραπεζών

Μέση πτώση που ξεπερνά το 1% σημειώνει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τις μετοχές χρηματοπιστωτικών ομίλων να βρίσκονται, εκ νέου, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ το Brexit εξακολουθεί να προβληματίζει τους επενδυτές.

Ο Dow Jones «άνοιξε» με πτώση 200 μονάδων, η οποία διευρύνεται, αυτή τη στιγμή, στις 243 μονάδες ή 1,4%, με τον δείκτη των blue chips να αγγίζει το επίπεδο των 17.157 και τη μετοχή της Goldman Sachs

να δέχεται, για μία ακόμη συνεδρίαση, τις ισχυρότερες πιέσεις.

Ανάλογη εικόνα αποδυνάμωσης για τον S&P 500, με απώλειες 1,56% στις 2.005 μονάδες, ο οποίος διαμορφώνεται στα επίπεδα που βρίσκονταν στα μέση Μαρτίου, ενώ κατά 1,8% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 4.622 μονάδες.

«Νομίζω ότι η αγορά προσπαθεί να προσαρμοστεί στην αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα», εκτιμά ο Marc Chaikin, επικεφαλής της Chaikin Analytics και προσθέτει «σαφώς το σύστημα δέχθηκε ένα σοκ».

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται το δολάριο, με τον δείκτη δολαρίου να εμφανίζει άνοδο 1% και το ευρώ να διολισθαίνει στο 1,10 δολ., ενώ το δολάριο ενισχύεται στα 101,5 γεν. Στο χαμηλότερο επίπεδο 31 ετών παραμένει η στερλίνα, η οποία διαπραγματεύεται κοντά στο 1,32 δολ. Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να υποχωρεί στο 0,59% και του 10ετούς στο 1,48%.

Στο ένα προς έξι το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών με τον δείκτη μεταβλητότητας VIX να συνεχίζει την ανοδική τού πορεία και να αγγίζει το 25.

Keywords
Τυχαία Θέματα