Ήπιες διακυμάνσεις στην Ευρώπη με το «βλέμμα» σε Κίνα και Ντόχα

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ και περιμένουν τις εξελίξεις από τη συνεδρίαση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,17% στις 343,64 μονάδες, ενώ πτωτικά κινούνται και τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow Jones, παρά το πιο ισχυρό κλείσιμο του χρηματιστηρίου από τον Ιούλιο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει καταγράψει μέχρι στιγμής εβδομαδιαία άνοδο 3,6%.

Οι επενδυτές αξιολογούν

τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ το οποίο αυξήθηκε κατά 6,7%, σε ετήσια βάση, σημάδι ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως σταθεροποιείται.

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το αν όντως τα προβλήματα της Κίνας έχουν λυθεί.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Ντόχα, ωστόσο, οι βασικοί συμμετέχοντες ήδη έχουν αρχίσει να υποβαθμίζουν τις προσδοκίες για το αποτέλεσμα της συνάντησης, είτε αυτή καταλήξει σε συμφωνία είτε όχι.

Αυτή την εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν ενόψει της συνάντησης, με τα προθεσμιακά συμβόλαια του Brent να κινούνται στα 43,9 δολάρια το βαρέλι, και του αμερικανικού αργού στα 41,57 δολάρια το βαρέλι.

Ο FTSE 100 υποχωρεί 0,1% στις 6.359 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 0,43% στις 10.050 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,28% στις .498 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται οριακά στις 8.860 μονάδες και ο FTSE MIB με πτώση 0,25% στις 18.280 μονάδες.

Στις μετοχές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση με την Volkswagen AG να υποχωρεί κατά 1% μετά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανιών ότι το μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά μειώθηκε σε χαμηλό πέντε ετών το α' τρίμηνο.

Η Carrefour SA ενισχύεται κατά 3,2%, σε υψηλό ενός μήνα μετά την ανακοίνωση αύξησης εσόδων το α' τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα