Ήπια πτώση και μικροί όγκοι στις ασιατικές αγορές

Πτωτικές κινήσεις, μεταβλητότητα και μειωμένες συναλλαγές κυριάρχησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς οι traders συνεχίζουν να μένουν στο περιθώριο περιμένοντας την ομιλία της Τζάνετ Γέλεν στο Τζάκσον Χολ για ενδείξεις σχετικά με την επόμενη αύξηση επιτοκίων.

Στην Αυστραλία και τη Νότιο Κορέα, οι δείκτες κινήθηκαν σταθεροποιητικά κοντά στο μηδέν, ο ιαπωνικός δείκτης υποχώρησε οριακά, ενώ ανοδικά έκλεισε το Χονγκ Κονγκ.

Μεγαλύτερη

πτώση, σχεδόν 1%, κατέγραψαν οι κινεζικές αγορές.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα έναντι των υπόλοιπων «σκληρών» νομισμάτων.

«Μόλις 40 ώρες πριν την ομιλία της Γέλεν υπάρχουν στοιχήματα για το δολάριο το οποίο κινείται υψηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν, του ελβετικού φράγκου, του καναδικού και του αυστραλιανού δολαρίου» αναφέρει η Kathy Lien, διευθύνουσα σύμβουλος για την αγορά συναλλάγματος στην BK Asset Management.

Το γεν κινήθηκε στα 100,46 έναντι του δολαρίου, με τις εξαγωγικές μετοχές να κινούνται με μεικτά πρόσημα. Η Nissan ενισχύθηκε 1,45% και η Sony υποχώρησε 1%.

Στην αγορά πετρελαίου η μεταβλητότητα ήταν έντονη εν μέσω ανησυχιών για υπερπροσφορά.

Η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 7 σεντς στα 48,98 δολάρια έχοντας κλείσει κατά 1,8% χαμηλότερα στη Wall Street.

Η τιμή του αμερικανικού αργού κινήθηκε σταθεροποιητικά στα 46,74 δολάρια μετά από πτώση 2,8% στη Wall Street.

«Το Brent δέχτηκε πιέσεις μετά την ανακοίνωση του Ιράκ ότι δεν παράγει όσο πετρέλαιο θα έπρεπε, αυξάνοντας έτσι τις ανησυχίες ότι το "πάγωμα" της παραγωγής στη συνεδρίαση του OPEC τον Σεπτέμβριο μπορεί να μην επιτευχθεί» σχολιάζει η ANZ.

Keywords
Τυχαία Θέματα