Ήπια πτώση για τη Wall Street

Πτωτικά αν και με «ελεγχόμενο» τρόπο κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των κερδών δ' τριμήνου των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της υφηλίου.

Απώλειες 0,15% για τον Dow Jones στις 19.934 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs να εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση. Στο 0,1% η πτώση για τον S&P 500 στις 2.274 μονάδες, ενώ αντίθετα θετική πορεία ακολουθεί η υψηλή τεχνολογία με τον Nasdaq

να ενισχύεται 0,2% στις 5.532 μονάδες.

«Οι αποτιμήσεις είναι υψηλές. Σε περίπτωση που τα εταιρικά αποτελέσματα δεν είναι τόσο καλά, τότε μπορεί να δούμε ακόμη και «βουτιά» στις μετοχές», εκτιμά ο Bruce Bittles, επικεφαλής επενδύσεων στην Baird.

Σαφώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις μεγεθών δ' τριμήνου των Bank of America, BlackRock και JPMorgan Chase, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος είναι αυτός που, σε χρηματιστηριακό επίπεδο, χάρηκε περισσότερο για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως και σήμερα έχει σημειώσει άνοδο 17,9%.

Αμετάβλητος ο δείκτης δολαρίου, με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να υποχωρούν, καθώς αυτή του 2ετούς έφθασε στο 1,206% και του 10ετούς στο 2,377%.

Keywords
Τυχαία Θέματα